Linkse mensen zijn slimmer dan rechtse

Als we nou zeker zouden weten dat linkse mensen slimmer dan dan rechtse, gewoon omdat wetenschappelijk zou vaststaan dat linkse mensen meer hersens hebben. Zou dan het debat verstommen en zou links dan voortaan gewoon gelijk krijgen. Beweren dat de andere partij bestaat uit stommelingen is een specialiteit van links. Vanaf John Stuart Mill in de negentiende eeuw beweren verlichte linkse geesten al dat rechts te stom is om te zien hoe stom ze zijn. The New York Times schreef voor de verkiezingen van 2004 "Is er iemand die er aan twijfelt dat Kerry slimmer is en een hoger IQ-heeft dan Bush?".
De reden die linkse mensen menen te hebben voor hun hogere intellect is gelegen in het feit dat het hersens vergt om tegen de traditie te zijn.
En als het gaat om de aanhangers van links en rechts zou het heel goed waar kunnen zijn dat de brainpower bij links zit. Lazar Stankov, een deskundige, heeft in een hoog aangeschreven wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd dat er een 'negatieve correlatie is tussen conservatisme en behaald onderwijs, kennis van wiskunde en taalvaardigheid'. concreter: e aanhang van rechts, althans in de VS, heeft gemiddeld een lager IQ dan de aanhang van links.  
Maar, zegt The American.com, dat zegt niets over de leiding van partijen. En bovendien: dommere mensen kunnen best wel vaker gelijk hebben.
The American is een publicatie van het American Entreprise Institute, een (neo)consrevatieve denktenk, waaraan onder andere Hirshi Ali is verbonden.

Bron(nen):   The American.com /American Entrepise instutue