Nog meer onzin in het IPCC-rapport

Het wetenschappelijk gehalte van het IPCC smelt steeds verder. Een centrale claim uit het rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties blijkt afkomstig uit de afstudeerscriptie van een klimaatactivist. De claim gaat over het smelten van bergtoppen. Dat proces gaat volgens de IPCC snel. Vooral in de Andes, de Alpen en in de bergen in Afrika. 
Die wijsheid ontleent de IPCC aan twee bronnen. De ene bron blijkt te bestaan uit anekdotes die bergliefhebbers vertellen aan de journalist van een populair tijdschrift, de andere bron was een student aan de universiteit van Bern, die zich in zijn scriptie beroept op skieleraren & bergbeklimmers. De student is een actief ijveraar voor een betere wereld & een meer aandacht voor het klimaat. Op basis van dat flinterdunne materiaal is, zo ontdekte The Sunday Telegraph, in het IPCC-rapport de conclusie beland dat slecht gaat met de bergen.

Professor Richard Tol, een van de auteurs van het VN-rapport en verbonden aan een onderzoeksinstituut in Dublin, zei in een reactie dat hij niet snapt waarom werkgroep 2, die verantwoordelijk is voor dit gedeelte van het rapport, zo'n slordig werk heeft afgeleverd. Hij noemt de bevindingen ''verbazingwekkend''.
De IPCC heeft op de nieuwe tegenslag nog niet gereageerd. Minister Cramer ook niet.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph