Golf, woedeaanvallen en zucht naar wraak: de wereld van Trump

Af en toe vliegt er een reclamevliegtuigje boven Mar a Lago, de residentie van ex-president Trump. Niet om hem aan te moedigen, maar om hem te herinneren dat heel veel mensen hem haten.

Volgens de berichten die de buitenwereld bereiken is in de dagbesteding van de ex-president niet veel veranderd. Hij golft en kijkt tv.

En hij is boos. Extreem boos bijvoorbeeld op dr Fauci, die nu samenwerkt met de nieuwe president. En op zoek naar wraak op 'overlopers'.

Hoog op zijn wraak-lijstje staan de 10 congresleden die voor Impeachment stemden. Hij wil proberen te voorkomen dat ze worden herkozen. Hetzelfde dreigt hij te doen met senatoren die eventueel voor zijn veroordeling stemmen.

De algehele stemming in het luxe golfresort zou er ook niet op vooruit zijn gegaan. Veel leden van de club die werden aangetrokken door het gevoel deel uit te maken van de geschiedenis komen niet meer. De leeftijd van de mensen die nog wel rond schuifelen schijnt zeer hoog te zijn.

En dan zijn er de grote financiële zorgen. Het merk 'Trump' is giftig geworden, zijn huisbanken hebben de samenwerking opgezegd en de komende 2 jaar moeten schulden worden afgelost ter waarde van 400 miljoen dollar. Het bedrijf van Trump heeft dat geld niet en Trump staat persoonlijk garant voor de leningen.

Daarnaast lopen er rechtszaken tegen Trump privé, tegen zijn gezin, tegen zijn bedrijf en tegen zijn charitatieve instelling.