Petraeus for President?

In de Verenigde Staten wordt (door de media) constant gespeurd naar mogelijke presidentskandidaten. Een enkele keer valt daarbij een nieuwe naam zoals er ook een enkele keer een naam afvalt (denk aan John Edwards). 
In de categorie rijzende sterren is eerder al generaal David Petraeus (58) genoemd. Hij is hoofd militaire operaties in het Midden-Oosten en Centraal-Azie, en liet in zijn vorige functie zien - toen hij opperbevelhebber van het Amerikaanse leger in Irak was - dat hij zeer wel in staat is bij de Senaat en het Huis van Afgevaardigden extra miljarden los te peuteren voor langer militair verblijf in Irak.
Amerikanen schrikken niet zo snel van een miliatair met politieke ambities; ooit was generaal Esenhower president, Alexander Haig (enkele weken geleden overleden) bekleedde onder president Nixon topposities op het Witte Huis en korter geleden was generaal Colin Powell (4 sterren) minister onder president George W. Bush.
In 2012 mag Petraeus nog niet meedoen, want het is tegen de codes dat je je kandideert tegen je 'commander in chief,' oftewel tegen Barack Obama. Maar, zo schrijft The Atlantic, dan kan hij zich op z'n gemak voorbereiden op de verkiezingen van 2016, 2020 en 2024...
In ieder geval is Petraeus alvast lid van de Republikeinse Partij, maar dat vindt The Atlantic eigenlijk raar. Uit een analyse blijkt namelijk dat hij verdacht veel Democratische standpunten vertolkt. Ja de voorbeelden die het maandblad hiervoor aandraagt zijn best overtuigend. 
Dus misschien kan de generaal in de jaren die hem nog resten alvorens hij in de politiek belandt goed nadenken of hij wel in het juiste kamp zit.

Bron(nen):   The Atlantic