Het woord is aan Carla Bruni

Nu is Carla Bruni zelf het vuurtje komen blussen. Eerder deze week vond de echtgenote van president Sarkozy het nodig zelf naar de radio te gaan - Europe 1 was de gelukkige - en ter plekke uit te leggen dat het allemaal valse geruchten waren die over het presidentiele paar werden rondgestrooid.
Gelukkig - Bruni is in de publicitaire wereld bepaald geen beginner - liet haar Nicolas zich door alle praatjes niet uit het veld slaan en bleef hij gewoon bezig met 'les Français,' want dat is zijn enige passie. De rest was voor de toegewijde president maar bijzaak. 
En om nog even in de sfeer van het goede nieuws te blijven: Rachida Dati, de voormalige minister van Justitie die uit de gratie zou zijn want gezien als de klikspaan die rondbazuinde dat Sarko vreemdging en Carla niet minder, blijft gewoon met het echtpaar bevriend.
Jammer dat de president zelf eerder al in totale razernij was vervallen - zo viel elders te beluisteren. Hij meende met een complot van doen te hebben en zou weleens even alle middelen inzetten die tot zijn beschikking stonden om de daders uit te roken. 
De veel lossere toon die Bruni nu aansloeg was op zich natuurlijk beter, maar haar commentaar lijkt toch wel op iemand die in een vlek zit te wrijven en ziet hoe de viezigheid alleen maar groter wordt.
O la la, wat is Sarkozy met deze kwestie diep gevallen. Hij moet zich verweren tegen smoezelige aantijgingen en dat staat mijlenver af van de deftige uitstraling die bij zijn functie hoort en waar Fransen zo graag tegenop zien. 
Er is kostbaar terrein verloren, het ging razendsnel en de weg terug naar aanzien en allure lijkt een hele lange tocht te worden.

Bron(nen):   Neue Zuercher Zeitung  Libération  Welingelichte Kringen