Mogen Joden heulen met Geert?

De discussie over een al dan niet geoorloofde ‘flirt met Geert Wilders’ wordt steeds grimmiger.  Hoe kun je als Jood op een partij stemmen die een hele bevolkingsgroep uitsluit en stigmatiseert? Juist Joden moeten beter weten. Maar ook: de PVV is nog de enige partij die pro-Israël is, en werkelijk doordrongen van het gevaar van islamisering, schrijft de Volkskrant.

De kandidatuur voor de PVV van de jood Gidi Markuszowers heeft de tegenstellingen verscherpt. Hij is voorstander van verkettering van joden die het niet met hem eens zijn. Iedereen die het VN-rapport van ‘de Zuid-Afrikaanse laffe en gevaarlijke Jood’ Richard Goldstone over de Gaza-oorlog verdedigt – waarin Israël van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd – moet levenslang uit de gemeenschap worden verbannen.
Joodse PVV-sympathisanten zijn ervan overtuigd dat ‘vilein is gelekt’ door linkse Joden. Markuszower, die een spreekverbod heeft gekregen van de PVV (‘Hij heeft het tot na 9 juni te druk om te reageren’, meldt een PVV-voorlichter), krijgt vanuit Joodse kring ‘ongekende agressie’ over zich heen.
In het radiodebat over de PVV manifesteerde Markuszower zich als trotse Jood die lering trekt uit de geschiedenis. ‘Als Wilders destijds aan de macht was geweest, had ik meer familieleden gehad.’ Hij merkte op dat 90 procent van de moslims een band heeft met een moskee. ‘Daar worden vijandige dingen gezegd over vrouwen, homo’s en joden.’

‘Linkse anti-Wilders-Joden’ menen dat ze een extra antenne hebben voor discriminatie, zegt PVV-stemmer Nathan Bouscher. Hij draait dat argument liever om. ‘Juist door die extra antenne zien wij het islamitische gevaar.’ Het is de verdienste van Fortuyn en Wilders dat veel onwetendheid over de islam is weggenomen, vindt hij. Maar er is nog veel naïviteit over de sluipende ondermijning van het westerse vrijheden. ‘Met een keppeltje kun je niet veilig meer over straat.’

En:  ‘Het Joden aan het gas-gesis in voetbalstadions komt echt niet van moslims.’

Bron(nen):   de Volkskrant