Man in burka aangehouden in Pakistan

In Pakistan is een Duitser aangehouden, die gehuld in een burka probeerde te ontsnappen aan een veiligheidscontrole in Noordwest-Pakistan, het door lokale stammen beheerste gebied waar Bin Laden zich zou schuilhouden.

De Duitser, twee plaatselijke stamleden en een zesjarig meisje reisden in een auto van Mir Ali in Noord-Waziristan naar Bannu in de provincie Kyber Pakhtunkhwa. De Duitser zou de veiligheidstroepen hebben willen misleiden door de indruk te wekken dat er een gewone familie in de auto zat. De Duitser had zich daartoe verkleed in een burka, het gewaad dat het hele lichaam omsluit en door vrouwen wordt gedragen om religieuze redenen.

De Duitser had geen paspoort of andere identiteitsbewijzen bij zich, maar wel een pistool. Buitenlanders mogen niet zonder toestemming van de autoriteiten naar de grensprovincies van Pakistan reizen.

Vorige week werd in hetzelfde gebied een Amerikaan aangehouden, gewapend met een pistool en een zwaard, die tegen de politie zou hebben gezegd dat hij op een missie was om Bin Laden op te sporen en te vermoorden.

Bron(nen):   CNN  The Local