Fransen zijn tolerant: Hollande mag privé zijn gang gaan

Fransen gunnen hun politici veel privé-vrijheid. Dat blijkt ook bij de vermoedelijke affaire van Francois Hollande met een actrice. Ruim driekwart van de ondervraagden in een peiling van Journal du Dimanche zeggen dat de president in zijn vrije tijd mag doen wat hij wil en dat dat hun mening over hem niet beïnvloed. Dat was ook het geval toen de vorige president Sarkozy scheidde van zijn Cecilia om te hertrouwen met Carla Bruni. Het tweede gezin van Francois Mitterand werd door de Franse pers zelfs verzwegen. Pas bij zijn dood leerde het Franse volk dat hun oud-president niet één, maar twee gezinnen had. Overigens is het maar beperkt goed nieuws voor Hollande dat het volk hem niet anders ziet vanwege zijn affaire. Het betekent namelijk dat hij even impopulair blijft als hij was. Hij is de minst geliefde president die Frankrijk ooit had.

Bron(nen):   Journal de Dimanche      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  wat naar en treurig voor zijn vriendin, die nu in het ziekenhuis, ligt hij de nacht daarvoor in een appartement van de Corsicaanse maffia te vozen. Zou er ook een video zijn in de vorm van een vliegje/ droontje en zou er ook een microfoontje in zijn linkeroorlel als mee-eter zitten. Wat een gruwelijke armoedige gedachte een Staatsman, die nu geen Staatsman meer is, met zijn onderbroek op zijn knieën en zijn glimmende schoenen en wollen kuitkousen in bed met een jong sprinkhaantje iets legt te doen of visa versa.

 2. RhodBerth

  Wat is dat Franse volk toch dom.
  Ze kiezen eerst een president, die vervolgens gewoon doet wat hij had beloofd, en dan ineens is hij het minst populair ooit.

  In NL kunnen we nog boos worden omdat de coalitie niet geworden is wat we wilde. Maar van Hollande wist iedereen toch van te voren al wat het worden zou, en dat is het ook geworden.

  Raar volk, die Fransen.

 3. De Staatsburger

  We mogen Onze Lieve Heer wel dankbaar zijn dat we in Nederland een beschaafde monarchie hebben.

Reacties niet toegestaan