Daar is ie weer, Jean Sarkozy!

Kunt u zich nog herinneren hoe president Sarkozy vorig jaar poogde zijn zoontje Jean ('Prince Jean') een hoge functie te geven bij de bekende Parijse zakenwijk La Défense? 
Het lukte uiteindelijk niet (zie 2de link) om Jean chef te maken van de mooiste wolkenkrabbers van de stad, want de weerstand was te groot. Maar in ieder geval werd duidelijk dat Sarkozy best wel een dynastie zou willen stichten. Het idee dat - als hijzelf onverhoopt het toneel moet verlaten - een van zijn kinderen het voor het zeggen krijgt, moet hem toch bijzonder aanspreken. Een beetje zoals eertijds de Franse koningen zeg maar, maar dan iets anders.
Inmiddels doen geruchten de ronde dat Prince Jean voor de komende parlementsverkiezingen een kieskring krijgt die het mogelijk maakt dat hij in de l’Assemblée nationale terecht komt, de Franse Tweede Kamer (Frankrijk kent een districtenstelsel waar ieder aspirant-Kamerlid een bepaalde streek krijgt toebedeeld, waar hij moet zien te winnen. 
De kieskring waarnaar de gedachten uitgaan, is van onversneden rechtse signatuur, dus als Jean daar wordt ingezet, is de winst zo goed als binnen.
Jean (nog student) heeft eerder al te kennen gegeven dat hij zich net als zijn vader dolgraag wil inzetten voor de publieke zaak.

Bron(nen):   Libération  Welingelichte Kringen