Ex-burgemeester Wilma Verver pest nu de buren

Wilma Verver (VVD) was burgemeester van Schiedam tot werd aangetoond dat er veel met haar mis was. Ze misbruikte haar macht om er zelf beter van te worden, zorgde dat vrienden konden verdienen aan Schiedam, ontdeed zich van kritische ambtenaren en declareerde als een vorstin. Toen dat allemaal aan het licht was gekomen stortte haar wereld in en moest zij noodgedwongen haar woning uit omdat daarop beslag was gelegd. Ze verdween met de noorderzon en niemand wist waar ze was gebleven. Ook haar schuldeisers niet. Maar dankzij haar eigen onaangepaste gedrag is ze gevonden. Haar buren in het exclusieve golf- en villaresort Harderwold in Zeewolde vroegen zich af wie die asociale mensen waren in het grootste en duurste huis.  Er was al iemand gebeten door haar rottweiler en mensen en dieren van het gezin gedragen zich asociaal. Het bleek te gaan om Wilma Verver, haar man en dochter. Ze wonen onder een valse naam en hebben de huur - 2000 euro per maand - vooraf contant betaald. „Wij zijn Verver en haar gezin liever kwijt dan rijk”, zegt een woordvoerder van het park tegen De Telegraaf. „Met die hond jaagt zij iedereen de stuipen op het lijf. Verschillende bewoners hebben puur uit angst de huur opgezegd. Haar tweede hond is niet veel beter. Die poept alles onder.” Pogingen van de parkbeheerder om de overlast met Verver te bespreken zijn op niets uitgelopen. „Deze mensen willen zich niet aanpassen.”

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Dit past perfect in haar modus operandi.

 2. Diederdick

  Hoe kan die ooit burgemeester zijn geworden?
  Is er niemand die dit soort proleten (zij het VVD, PvdA of anderszins) herkent en weert?

  • kletsmajoor

   De afwijkingen komen pas naar boven als zulke mensen een positie met macht bereiken. Dan breken de nare eigenschappen opeens door en die krijgt hij/zij meestal ook niet meer terug in de fles. Ik heb zelf zoiets van dichtbij meegemaakt en voordat de betreffende persoon een machtige positie had bereikt was me niets opgevallen. In tegendeel de persoon deed heel goed werk waar iedereen enthousiast over was. Achteraf kijkend meen ik wel vroege symptomen te hebben gemist (woedeaanvallen), maar ja, dat is achteraf praten.

   (in antwoord op Diederdick)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Dit soort zaken zijn altijd zeer interessant om te bestuderen.

    Buiten de klassieke DSM classificaties voor dit soort gedrag zijn er ook heel veel goede artikelen over dit soort types te vinden.

    Ik vindt dit een sterk artikel en moest dan ook hieraan terugdenken ivm hetgeen je schrijft.

    http://www.vanbergeijk.com/artikelen/serialboss.html

    Wellicht past dit label Wilma Verver ook.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Interessante link, bedankt.

     Achteraf heb ik samen met de collega’s ook zitten speculeren of er sprake was van een stoornis. In dit geval is de persoon wel ontslagen door het hoger management vanwege de ontwrichting van de verhoudingen binnen de afdeling. Dat lijkt minder op een psychopaat. Ik houd het erop dat het om een narcist ging. De persoon duldde als leidinggevende totaal geen kritische input meer. De woedeaanvallen werden episch.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • zo maar iemand

     Verver als als ‘bomb disposal expert’! Dat is een hele goeie! Of al die psychopatische politici, allemaal (als taakstraf of zo) een tijdje bommen onklaar gaan maken ergens waar er veel liggen. Perfect!

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • marianne martens

     mooi artikel inde vpro gids

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 3. HansdeZoveelste

  Die vrouw is een sociopaat van de eerste orde, heeft alles en iedereen belazerd, is bewezen corrupt, crimineel en lachwekkend incapabel.
  Één troost: deze stelende partijhoer vwordt opgejaagd en -hopelijk- tot op het bot uitgekleed.

  • kletsmajoor

   Alle partijen hebben momenteel grote problemen met integriteit. Kijk wat we de laatste jaren aan wangedrag hebben gezien uit de gelederen van de PvdA, PVV, GroenLinks, etc. De VVD valt niet speciaal op in dat rijtje.

   (in antwoord op HansdeZoveelste)
   • HansdeZoveelste

    Mee eens. Maar de leden van club ‘Visioenen Van Diefstal’ spannen wel de kroon, volgens het principe ‘Ik heb nooit genoeg’, wat helaas het centrale thema is in de geperverteerde breinen van die parasieten. Daarnaast is het bijzonder interessant een optelling te maken van bestuurlijk wangedrag onder mn toezichthouders die behoren tot de hoogste rangen van het aan onroerend goed verslaafde CDA.
    Het is aan ons, de kiezer, om dat af te straffen.
    Ik ben niet persé links, maar puur om de integriteit stem ik voorlopig SP.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Ook bij de SP zijn integriteitsproblemen. Uit mijn hoofd: Christa van Velsen ging op fietsvakantie met wachtgeld, Ali Lasrak wilde zijn salaris niet afdragen en steeds meer SP’ers hebben problemen met het afdragen van hun salaris. (Meer? zie Google.)

     NB: Als je met je volle verstand op de SP stemt ben toch echt wel links hoor.

     (in antwoord op HansdeZoveelste)
     • HansdeZoveelste

      Fietsvakanties met wachtgeld vallen niet onder de noemer diefstal. Daarvoor kun je gewoon verlof aanvragen, met zoals je met WAO of WW gewoon op vakantie mag. Da’s dus geen integriteitsschending. Het niet willen afdragen van een deel van het salaris -zoals van te voren afgesproken!- valt daar ook niet onder.
      Ik ben idd bij m’n volle verstand. En als dat links is. Soi. Lijkt mij in de ogen van een redelijk en/of verstandig mens geen zonde. Hooguit in de verblinde ogen van de schreeuwlelijkerds die helaas zonder enig nadenken klakkeloos Wilders of de Telegraaf of Elsevier e.d. napraten .
      (meestal mensen die er gezien hun gebrekkige, cq lagere educatieve ontwikkeling juist goed aan zouden doen links te stemmen om hun kwetsbare sociaal maatschappelijke positie beter te beschermen: werkloosheid en ziektekosten)
      Maar peuter ze dat maar eens aan hun verstand;-)

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Je bent opeens erg mild als het leden van je favotiete parrtij betreft. Afspraken binnen een partij doen er niet toe? De SP was gelukkig wel consequent: Christa van Velsen moest haar fietsvakantie uit eigen zak betalen, Ali Lazrak is uit de partij gezet en alle andere leden die klaagden over de afdracht zijn door Jan Marijnissen op hun nummer gezet.

      PS: Ik weet (hoop?) dat het niet aan mij gericht is, maar toch, zo’n rant over de vermeende “gebrekkige, cq lagere educatieve ontwikkeling” van Wilders-stemmers, Elsevier- en Telegraaflezers komt als een boomerang terug. Zou Emile Roemer daar nou trots op zijn?

      (in antwoord op HansdeZoveelste)
     • $85089943

      Je hoeft geen hoogleraar te zijn om onderscheid te kunnen maken tussen bonje over wel of niet gemaakte afspraken cq interne partijstrubbelingen, of een greep in andermans kas e.d.
      Of is het dat je een afkeer van ‘links’ hebt en daarom onvindbare spijkers op laagwater probeert te zoeken?

      Ik ben het soms wel eens eens met W, maar de wijze waarop zijn achterban zich oa in bovengenoemde media uitdrukt is nou niet bepaald een bewijs van opleiding of wat hogere intelligentie. Die staan bol van rancuneuze haat en verbittering.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      De kern van de zaak is dat bepaalde mensen regels negeren om persoonlijk financieel voordeel te halen. Welke status die regels juridisch gezien precies hebben doet er niet toe. De SP moest er korte metten mee maken anders verloren ze hun geloofwaardigheid.

      PS: Kijk nou doe je het weer. Na een inhoudelijke reaktie laat je ook nog een denigrerende suggestie vliegen over de ander (“afkeer van links” of “lagere educatieve ontwikkeling”). Wat denk je daar nou mee te bereiken? Het komt terug als een boomerang omdat het lijkt alsof je jezelf boven anderen plaatst om vervolgens “naar beneden te kunnen trappen”.

      (in antwoord op $85089943)
     • $85089943

      Mocht je je persoonlijk aangevallen voelen: dat is niet mijn bedoeling.
      Het is statistisch bewezen dat het overgrote deel van de pvv aanhangers een lagere opleiding heeft genoten. Dat is geen naar beneden trappen, dat is een feit.
      En feiten liegen niet, ze kunnen hooguit slecht in de smaak vallen zoals jou nu overkomt. M.a.w. wie de schoen past trekt hem aan.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Het dedain dat je steeds toont t.a.v. anderen maakt je inhoudelijke punt niet sterker. De tegenstrijdigheid tussen eerst een inhoudelijk punt maken om vervolgens een totaal onnodige sneer te plaatsen, maakt een onzekere indruk.

      (in antwoord op $85089943)
 4. Leo

  Het houden van een huisdier brengt enige extra verantwoordelijkheid met zich mee, niet echt veel, dat valt wel mee. De meeste mensen kunnen dit wel aan.

  In het gedrag van de hond en hoe vervolgens een eigenaar hier op reageert kun je meestal de eigenaar wel herkennen.

  Fatsoenlijke mensen hebben meestal genoeg aan hun echte naam, en gebruiken deze.

  Voor een goede omgang met buren zijn enige geringe elementaire fatsoensnormen meestal wel voldoende.

  Ik weet genoeg.

 5. Cornelis Berend

  Hoe is het mogelijk, zelfs de dieren gedragen zich asociaal!

 6. Bart_van_Oerle

  Net Flodder, maar dan omgekeerd. Misschien een leuk idee voor een nieuwe flim?

  • HB uit Groningen

   Wij wonen ook naast zulke rijke aso’s. Geloof me, daar is helemaal niets leuks aan.

   (in antwoord op Bart_van_Oerle)

Reacties niet toegestaan