De Bin Laden van het Internet

Ze hebben allebei hun eigen niche in de moslimterreurmarkt. Bin Laden poogt in het diepste geheim vanuit een rovershol dood en verderf te organiseren. Awlaki heeft als doel zoveel mogelijk moslimjongeren die Engels verstaan op te hitsen tegen het land waarin ze wonen. Maar allebei proberen ze het westen zo veel als mogelijk te beschadigen uit naam van de Profeet (Gezegend zij zijn naam) en op beide staat een grote som geld als je ze kan doden.
Want de invloed van Anwar al-Awlaki op vooral Amerikaanse jongeren groeit. Hij is opgegroeid in de VS, studeerde aan Colorado State en weet dus alles van de Amerikaanse cultuur. Bovendien heeft hij voor moslimjongeren in de VS de pre dat hij geestelijke is. En hij kan heel goed praten.
Zijn preken worden verspreid via Youtube en moslimsites en worden uitermate goed bekeken. En wat de boodschap van die preken is is duidelijk: je hebt goede mensen en je hebt kwade mensen. En de meeste inwoners van Amerika en Europa zijn kwade mensen. Racisme verpakt in religie.
Een religie die hij overigens deel zelf verzint. Hij is creatief in de omgang met de Koran en de leer van de Islam. Die dient eigenlijk maar voor een ding: bevestigen dat de ongelovigen bestreden en liefst gedood moeten worden.
Onder veiligheidsdiensten worden de zorgen over Awlaki, die ergens in Jemen zou kunnen zitten, groter. Onder Amerikaanse jonge moslims zijn populariteit groter

 

Bron(nen):   USAToday