Rijden onder invloed van drank én drugs wordt extra strafbaar

Automobilisten die onder invloed van alcohol én drugs achter het stuur zitten, moeten harder en sneller worden gestraft. Een combinatie van beide middelen levert namelijk een veel groter gevaar op voor andere weggebruikers dan de middelen apart. Dat schrijven minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (allebei VVD) in een aangescherpt wetsvoorstel, blijkt uit een brief die door de bewindslieden naar de Tweede Kamer is gestuurd. Met de wet wordt het tegelijk gebruiken van alcohol en drugs binnenkort verboden, er komt dus een nul-limiet. Ook wordt het mogelijk om daar zwaardere straffen voor uit te delen. In het wetsvoorstel  krijgen automobilisten die zich daar niet aan houden een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    In het oostblok was voor de val van de muur al de norm 0
    In dit softe landje kom je weg met zuipen en rijden. Verhalen van zielige types die hun rijbewijs nodig hebben voor hun werk en dan een regeling treffen om tijdens het werk wel te rijden is natuurlijk de grootste flauwe kul.

    Drank of drugs op en dan rijden=Rijbewijs afpakken en NOOIT meer terug geven!!! Niet na 10 jaar weer… NOOIT Laat maar bloeden die leeghoofden.

Reacties niet toegestaan