PVV stoot VVD van troon in Politieke Barometer

In de nieuwe Politieke Barometer van Ipsos is de PVV nu de grootste partij met 27 virtuele zetels, gevolgd door de VVD met 24 zetels en D66 met 23 zetels. Daarmee is de  PVV ook in deze peiling de grootste partij van het land. De peiling werd verricht voor Wilders zijn plan presenteerde om de EU uit te gaan. De PvdA heeft het moeilijk in de coalitie. GroenLinks en SP zijn ideologisch gezien logischer partners voor de PvdA, maar voeren voluit oppositie tegen het kabinet. Het gekke is dat zij daar in de peiling vrijwel niet voor beloond worden. De daling bij de VVD valt samen met het aftreden van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. De coalitie van VVD en PvdA staat samen met de samenwerkingspartners D66, CU en SGP in deze Barometer nog wel op een nipte meerderheid van 76 zetels.  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Ach ja… gelukkig worden stemmingen in de Kamer niet bepaald door virtuele, maar door echte zetels. Weet je nog hoe de vorige keer Roemer voor het premierschap leek te gaan?

 2. Heldoppantoffels

  Hopelijk stort dit kabinet snel de afgrond in. Het is alleen zo spijtig dat er weinig alternatieven zijn waarbij politici oprecht voor de belangen van de burger opkomen. (het liefste lange termijn belangen)

 3. Pietje_Precies

  zo, die Henk en Ingrid, die fokken erop los? Hoe gaat de PvdA dat nu weer duiden? vertokkificeert hun eigen achterban in rap tempo? Of maken ze er zelf een potje van?

 4. harrr

  Peilingen zeggen zo weinig, als het puntje bij paaltje komt bukken de kiezers weer gewillig om zich voor de zoveelste keer keihard te laten naaien door dezelfde regenten kliek waar ze nu op schelden.

 5. dvhaaren

  De stoel waarop men zit heeft 4 poten en het geeft uitzicht op brood en spelen waar het volk zich aan laaft en deze elementen zagen aan te poten van de stoel waarop men zit en men wil het niet zien, horen en voelen en voor men het weet ligt de mens in door eigen gemakzucht en achteloosheid als slachtoffer op de grond waar geen herrijzen meer uit mogelijk is.

 6. Hoestnou?

  Wij Nederlanders behoren tot de rijkste, gezondste en meest tevreden burgers ter wereld! Dat hebben wij mede te danken aan het feit dat we over het algemeen goed worden bestuurd. We hebben dan ook geen enkele reden tot klagen, want het kan bijna niet beter!

 7. Cornelis Berend

  Minister Gaus van landbouw, minister Lucassen van justitie, minister president Geert Wilders, vice-premier en minister van sociale zaken Martin Bosma. Weeehooo, #FuckTheEu

 8. erik smit

  Tijd voor een cordon sanitaire.

Reacties niet toegestaan