Conservatieve Boris staat pal voor arme Londenaren

In Groot-Brittannie krijgt de bevolking te horen dat de broekriem flink moet worden aangehaald (91 miljard euro aan bezuinigingen) en als makke schapen ondergaat men lijdzaam dit lot.
Niet Boris Johnson, de burgemeester van Londen die doorgaat voor vrijzinnig conservatief en niet bang is buiten de traditionele bedding van de Conservatieve Partij te treden. Hij lanceerde via BBC Radio een aanval op de bezuinigingen. Hij zei pal te staan voor de Londenaren die afhankelijk zijn van huursubsidie. Omdat daarin ook fors wordt gesneden verklaarde de exentrieke Boris (oud-studievriendje en partijgenoot van premier David Cameron) tegenover de radio dat hij er alles aan zal doen om te voorkomen dat de armste inwoners het centrum van de stad moeten verlaten omdat ze binnenkort de huur niet meer kunnen opbrengen. ‘Het laatste wat we willen is een situatie zoals in Parijs, waar de armen zijn verbannen uit de voorsteden.’ Hij ging zo ver dat hij het nieuwe huisvestingsbeleid vergeleek met de etnische zuivering in Kosovo.
Toen had je de poppen aan het dansen. Zijn partij was not amused. Dus verklaarde hij (een beetje laf) de volgende dag dat zijn uitspraken uit zijn verband zijn gerukt. Maar alle media leggen ze nu onder het vergrootglas en wordt er druk gespeculeerd of Johnson over twee jaar weer tot burgemeester zal worden herkozen. Dit in het licht van de reputatie van de Tories, een partij beroemd om het neersabelen van haar eigen mensen.

Bron(nen):   BBC