Zwitserland begint al met het weren van buitenlanders

Vorige week werd een referendum aangenomen dat de Zwitserse regering opdraagt te zorgen dat er minder instroom komt van burgers uit de EU. Gisteren werd een eerste besluit genomen om daar werk van te maken: Zwitserland heeft besloten een deal met Kroatië toch niet te ondertekenen. De overeenkomst zou Kroaten de vrije toegang geven tot de arbeidsmarkt in Zwitserland. De overeenkomst met Kroatië was vorig jaar zomer gesloten, vlak nadat het land tot de EU was toegetreden. Zwitserland zoekt nu naar mogelijkheden om de deal aan te passen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marcel van Houten

  Geheel terecht, dat is de wens van het volk en die hoort de regering uit te voeren.

 2. Anna

  Kijk tegenstemmers van een referendum , zo hoort het , de belastingbetalers , de werkenden , het volk , hoort te beslissen , dat noemen we democratie .

 3. Dead Silence

  Zwitserland, de enige echte democratie.

 4. strikool

  Dom en kort door de bocht. Met dit referendum wordt een voor Zwitserland voordeel opleverend verdragen pakket met de EU van tafel geveegd. Zal een bittere pil zijn vanwege de bijl die valt voor de handels voordelen met de EU staten.
  Is net zo slim om de kinderen van je gezin te laten stemmen over het betalen van de hypotheek. Kan (even) hoop geld “sparen” tot je op straat staat.
  Een referendum zonder duidelijk de achtergronden te etaleren is wel in het straatje van populistische politici. Wij kennen ze ook in Nederland.

  • Vogelbeest

   Dat het besluit/de stemuitslag dom is ben ik met je eens. Ze slachten de kip met de gouden eieren. Zwitserland heeft duidelijk een ander soort immigranten dan (90%) van wat wij te verduren hebben. Feit blijft dat in Zwitserland de stem van de bevolking er toe doet. Bij ons niet. Voor ons wordt beslist door onze regenten. Maakt niet uit wat je stemt. Je krijgt altijd een coalitie die niet doet waar je voor gestemd hebt.

   (in antwoord op strikool)
 5. De Staatsburger

  Heel verstandig van de Zwitsers, open grenzen zijn niet in het belang van de burgers.

Reacties niet toegestaan