PvdA nu de zesde partij van het land

De PvdA is virtueel de zesde partij van Nederland, als het gemiddelde wordt genomen van alle vier de peilingen in Nederland. De partij van Diederik Samsom scoort 15,25 zetels als gemiddelde van de peilingen van De Hond, EenVandaag, TNS Nipo en Ipsos Synovate. PVV (29,25), VVD (23,25), D66 (21,25), SP (20,5)  en CDA (16,5) scoren alle hoger. Dat heeft peilingsite Frontbencher uitgerekend Bij de tweede kamerverkiezingen vorig jaar was de PvdA met 38 zetels nog de tweede partij van het land. De partij, nu nog de grootste in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam, lijkt ook die drie steden te zullen verliezen. In Den Haag wordt de PVV de grootste, volgens peilingen, in Rotterdam Leefbaar Rotterdam en in Amsterdam D66

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  slecht voor de stabiliteit in Nederland, z’n verschuiving in het aantal zetels elke keer, maar ook slecht voor de stabiliteit in de huidige coalitie. Ze staan er nu beide zeer slecht voor, dus misschien zijn ze nu wel tot elkaar veroordeeld, aan de andere kant misschien krijgt de VVD of PVDA profileringsdrang en springt het kabinet en zijn Rutte en Samsom weg. Aan de andere kant, als de opleving van de economie voortzet, dan zullen ze hiervoor beloond gaan worden in 2017.

 2. DisquJohn

  Je oogst wat je zaait.

 3. Dead Silence

  De politiek kan mij niet meer boeien. Het gebrek aan capaciteiten is van ongekende proporties en ik voel me nergens meer mee verbonden. Stemmen kan ik dus niet doen. Alternatief is zelf een partij oprichten, maar ik wil me daartoe niet verlagen.

 4. Templein

  Hoe kiest WIK de foto’s uit? Moeten die foto’s de boodschap bekrachtigen dat de PvdA in de vrije val gaat? Is er geen foto met een grote steenpuist, nog afzichtelijker?

  • marianne martens

   inderdaad immer weer bij Samson. De VVD’ers behalve Teeven en Opstelten 9 Is niets aan te doen ) staan er altijd fris, vrolijk en gezellig op.

   (in antwoord op Templein)
 5. Heldoppantoffels

  Mooi, maar de VVD krijgt nog te weinig straf

Reacties niet toegestaan