Parlement zet president Janoekovitsj af

Het parlement in Oekraïne heeft zaterdagmiddag gestemd voor een aftreden van president Viktor Janoekovitsj. Daarbij is ook besloten dat op 25 mei verkiezingen zullen worden gehouden voor een opvolger. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. De president zelf is het daarmee helemaal niet eens. In een (opgenomen) rede op de tv zei hij dat hij de president is en zijn opponenten 'bandieten'. "Ik blijf in Oekraïne en ik treed niet af", zei hij. De president is vrijdagavond uit de hoofdstad Kiev vertrokken, momenteel verblijft hij in de oostelijk gelegen stad Charkov. Janoekovitsj liet weten dat hij daar voorlopig blijft.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Antonina

  Jullie zeggen alleen maar leugens over de situatie in Oekraine! Dat is niet waar wat je over Yanukovych verteld! Hij blijft President zijn van Oekraine!

  http://www.youtube.com/watch?v=yhTOBomThYU

 2. Jannie Ooms

  Janoekovits is een moordenaar, net als zijn minister van Binnenlandse Zaken, als kritiekloos uitvoerder van zijn bevelen. Ze moeten allebei zo snel mogelijk opgepakt worden en in Den Haag voor het Internationaal Gerechtshof gebracht worden,

 3. carpin

  De bevolking wordt in de maling genomen, dit lijkt wel een herhaling van de lente opstanden maar nu in Europa.

  Soros Funded “Libyan Scenario” Now Unfolding in Ukraine

  http://www.infowars.com/soros-funded-libyan-scenario-now-unfolding-in-ukraine

Reacties niet toegestaan