Vier Canadese moslims opzettelijk doodgereden

"Drie generaties van één familie zijn in één klap vermoord. Het is verschrikkelijk." In de Canadese stad London zijn zondag vier mensen uit dezelfde familide opzettelijk doodgereden. Volgens de politie gebeurde dat hoogstwaarschijnlijk omdat ze moslim waren, zo werd gisteren bekend. Twee vrouwen van 74 en 44, een man van 46 en een meisje van 15 kwamen om het leven. Een jongen van 9 raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou niet in levensgevaar zijn.

De verdachte is de 20-jarige man Nathaniel Veltman, die reed in een pick-uptruck. Hij reed volgens de politie doelbewust in op de slachtoffers, die op een voetpad liepen. De man werd kort na zijn daad opgepakt op de parkeerplaats van een nabijgelegen winkelcentrum. Volgens de politie droeg hij een kogelwerend vest, of iets wat daar sterk op lijkt.

"Dit was een daad van massamoord gericht tegen moslims", zegt burgemeester Holder van London, die spreekt van een haataanval. "Drie generaties van één familie zijn in één klap vermoord. Het is verschrikkelijk."