Revolte binnen Wikileaks-leiding tegen ‘slavendrijver’ Assange

Een deel van de top van Wikileaks komt in opstand tegen hoofdman Julian Assange. Onder leiding van de voormalige nummer twee Daniel Domscheit-Berg(op de foto met Assange), en de Zweed Herbert Snorrason beginnen de opstandelingen maandag a.s. met een eigen site, Openleaks, schrijven de Dagens Nyheter (het NRC van Zweden) en de  Syndey Morning Herald  uit Australië.

Volgens de ontevreden medewerkers is Assange een egotripper en gedraagt hij zich als "een soort keizer of slavendrijver".
"Je bent niemands Koning of God", schreef Daniel Domscheit-Berg, online bekend als  Daniel Schmitt in een chat tegen Assange. De chat viel - o ironie - in handen van Wired, die de conversatie al in september, publiceerde. "Je vervuld je rol niet die een leider behoort te vervullen. Een leider communiceert."
Daniel Domscheit-Berg werd na zijn uitlatingen door Assange geschorst (!). Maar dat nam hij niet en samen met Snorrason en anderen begint hij dus maandag voor zichzelf.
Snorrason haakte af toen hij, na kritiek, de volgende mail kreeg van King Julian: "“I am the heart and soul of this organization, its founder, philosopher, spokesperson, original coder, organizer, financier and all the rest. If you have a problem with me, piss off.”
En nu beginnen ze maandag dus voor zichzelf.
De meeste revoluties nemen er langer over om hun eigen kinderen op te eten. Bij Robespierre duurde het vier jaar.
Maar dit zijn haastige tijden.

Bron(nen):   Sydney Morning Herald  Wired  Dagens Nyheter