Putin bereidt invasie Oekraïne voor, zo lijkt het

De ontwikkelingen in de Oekraïne volgen elkaar snel op en beloven weinig goeds. De Russische president Poetin heeft zijn parlement, de Doema, toestemming gevraagd militair in te mogen grijpen. De Doema heeft hem die toestemming unaniem gegeven. Het gaat daarbij niet slechts om toestemming de Krim voor Rusland in te nemen, maar ook om de Oekraïne zelf. Als reactie hierop heeft de Oekraïense presidentskandidaat Vitali Klitsjko opgeroepen tot een algemene mobilisatie in Oekraïne. Hierbij wordt het leger gevechtsklaar gemaakt voor een oorlog en worden mannen van weerbare leeftijd opgeroepen voor militaire dienst Intussen voltrekt zich  een tweedeling tussen Russisch gezinde en westers georiënteerde steden. In veel steden in het oosten wordt openlijk gevraagd om Russische bescherming en ook om een volksstemming over aansluiting bij Rusland. In Kiev en het westelijke deel van de Oekraïne worden troepen gemobiliseerd en wordt ook met enige zorg gekeken naar het verschil tussen de daadkrachtige aanpak van Poetin en de halfslachtigheid van Europa De premier van Oekraïne zegt dat de interventie van Rusland tot een oorlog kan leiden

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Apekool

    Blij dat we via Verhofstadt en van Balen ook mede schuldig gemaakt zijn aan dit drama. Lekker olie op het vuur gooien met niet waar te maken EU beloften – bah.

    Laten we hopen dat het uiteindelijk vooral borstkloppen is door de alfa-apen.

  2. Karel Kritisch

    Het is totale waanzin. Laat die Russische militairen weer naar hun kazernes gaan. De regering van de autonome Krim daar de situatie normaliseren.
    In de Oekraïne komen er zsm verkiezingen en kan het volk democratisch beslissen over de toekomst van het land. De Oekraïne is geen Georgië. PRATEN MET ELKAAR.

Reacties niet toegestaan