WikiLeaks: De vijf vreemdste onthullingen (tot nu toe)

Behalve aardig wat serieuze of soms zelfs schokkende onthullingen is er tussen de vele documenten op WikiLeaks nog veel meer te vinden. Sommige dingen zijn gewoon persoonlijk, grappig of ronduit ongeloofwaardig. Hier de vijf vreemdste onthullingen volgens The Christian Science Monitor:

- Kolonel Khadaffi van Libië is een vreemde snuiter. Hij houdt niet van vliegen boven water, overnacht alleen maar op de eerste verdieping van een gebouw (maar het liefst in zijn bedoinentent), heeft altijd een Oekraïnse verpleegster bij zich en is een enorme fan van Flamenco dansen.

- Hossein Ghanbarzadeh Vahedi, een Amerikaan van Iraanse komaf, mocht Iran na een familiebezoek niet meer verlaten voordat hij zijn zonen, muziekbonzen in L.A, opdracht had gegeven een concert in Dubai van een beroemde Iraanse popster te staken. Hossein vluchtte op een paard via de bergen het land uit en kwam na 15 uitputtende dagen aan bij de Turkse grens. Turkse grenswachters wilde hem met geweld terug Iran in sturen, maar gelukkig kwam het Amerikaanse ministerie van BuZa tussenbeide. Het concert in Dubai kon gewoon doorgaan.

- President Saleh van Yemen legde een alcoholverbod op aan de moslims in zijn land. Hij had er echter geen problemen mee dat er whisky het land in werd gesmokkeld, op de voorwaarde dat het goede whisky is. Schotse single malt dus.

- De koning van Saudi Arabië adviseerde anti-terrorisme expert John Brennan van de VS om vrijgelaten verdachten uit Guantanamo Bay te implanteren met chips, om ze overal te kunnen volgen. Dat gebeurt bij paarden immers ook. Brennans antwoord: 'Paarden hebben doorgaans niet zulke goede advocaten.'

- William Burns, een van de hoogste ambtenaren op het Amerikaanse ministerie van BuZa, was eens op een trouwpartijtje in Tsjetsjenië. Kleine kinderen deden een dansje voor de hoge gasten. De president van het land, Ramzan Kadirov, had een loodzwaar gouden pistool in zijn achterzak, waardoor hij nogal houterig meedanste. Om zijn klunzige optreden goed te maken gaf Kadirov volgens Burns het jonge echtpaar een klomp goud van 5 kilo cadeau.

Bron(nen):   Christian Science Monitor