"We gaan een nog grotere stempel op Nederland drukken."

Feitelijk regeringsleider Geert Wilders sprak met De Telegraaf. Het interview staat niet online. De voornaamste citaten:

“Ik kan roepen wat ik wil, of dat nou in de Kamer is, in Jeruzalem of in New York. Het zal volgend jaar alleen maar meer worden, omdat we dan een vol jaar hebben en omdat ik ook nog een hoop internationale ambities heb. We willen in ieder geval dan ook de International Freedom Alliance, de anti-islamorganisatie, echt van de grond gaan brengen. Dat wordt heel groot,”

“De PVV is veel meer dan Geert Wilders. Als er morgen iets met mij zou gebeuren, geloof ik niet dat de partij in elkaar zou storten. We gaan een nog grotere stempel op Nederland drukken.”

Over de 90 procent van de PVV-stemmers die loyaal blijven: “Ik geloof dat alleen de Egyptische leider Moebarak dat soort scores haalt.”

“Ik vind alle PVV-kamerleden geloofwaardig. Als dat niet zo was hadden ze er niet gezeten. Natuurlijk heeft de één een tikje gehad en de ander een deukje, maar dat wil niet zegge dat ze hun geloofwaardigheid kwijt zijn.”

“Ik denk dat we in de Eerste Kamer tussen de 10 en 15 zetels moeten kunnen halen.”

“Ik kom eerst met een boek over de Islam, mijn kijk daarop. Het is vooral voor de Amerikaanse markt en gaat erom hoe wij de islamisering wereldwijd beter kunnen bestrijden. We kunnen in Nederland een hoop doen, maar we willen ook internationaal een signaal afgeven aan de Arabische wereld dat er stevig wordt teruggevochten door een partij die hier veel te vertellen heeft.

“We gaan heel groot worden. Het kan zomaar dat bij een volgende periode de PVV de grootste wordt en ik premier zal worden. Ik weet in ieder geval één ding zeker: dat we in Nederland nog meer gaan veroveren dan we tot nu toer hebben gedaan.”

"Als ik de islam had weggeven dan was ik nu vice-premier geweest. Dat zei ik de eerste week van dit kabinet tegen Maxime, waarop hij heel zuur keek."