Het CDA wil nooit meer met Geert en de PVV

Het CDA gaat nooit meer met de PVV  regeren. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma zondag in het tv-programma Jinek. PVV-leider Geert Wilders zei zondag in een interview met NU.nl te verwachten uiteindelijk de grootste partij te worden en een regeringscoalitie te vormen. Volgens hem zijn andere partijen zo belust op macht dat ze de PVV zullen accepteren als ze daardoor mee mogen doen met regeren Op het CDA hoeft hij daarbij niet te rekenen, zei Buma. Hij verwees naar de eerdere samenwerking met de PVV, toen de partij van Wilders een kabinet van VVD en CDA gedoogde. Volgens Buma liep Wilders destijds weg toen het erop aankwam moeilijke beslissingen te nemen. Als (alle) andere partijen Wilders blijven uitsluiten is de PVV gedoemd een roepende partij te worden, die altijd zegt wat er fout is, maar nooit verantwoordelijk zal worden om voor verbeteringen te zorgen

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Hoho… Sybrand, je hebt nooit ‘met’ Geert geregeerd…. dat was een gedoogsteun-constructie ! Weet je nog ?…

  Of bedoelt Sybrand dat die hele gedoogsteun-constructie destijds één groot broodje aap-constructie was ?

 2. malky

  Buma is net zo oppertunistisch als Alexander Pechtold, op een of andere manier ziet voor deze rasleugenaars de wereld er na verkiezingen weer heel anders uit.

  • marianne martens

   ja zeker, het wordt voor de Gemeenten met hun inwoners heel erg de komende jaren.Alles wordt over de muur van de Gemeenten geflikkerd met budgetkortingen, bezuinigen. Inwoners zijn de klos. Ws is daarom de verkiezingscampagne niet gestart dwz Politici Den Haag laten zich niet zien en horen, omdat ze weten wat voor “loer” ze ons draaien.Afknijpen, vernederen en uit- zuigen. Het ene lege verhaal na het andere.

   (in antwoord op malky)
 3. Dead Silence

  Democratie heet dat, oftewel uitsluiten. En dat vinden heel veel politici toch zo’n vreselijk woord. Maar als het om de PVV gaat, dan sluit men dus heel graag de eigen bevolking uit en de miljoenen mensen, vooral natives, die men niet kan gebruiken om dit land verder kapot te maken.. Dat zegt al genoeg hoe Den Haag over ons Nederlanders denkt. Nou wederzijds. Den Haag is de as van het kwaad, Brussel het brein.

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Lijkt wel een verkiezingstactiek….

  Of is hij gewoon een integer man die het beste voor heeft met Nederland?

  • marianne martens

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Ja uh,.. je zou het kunnen opperen, is altijd een mogelijkheid(in fabeltjesland).

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     ja, was ook altijd onder de indruk dat Buma behoorlijk netjes en beschaafd zou zijn en misschien ook wel is. Gisteren kreeg ik een ” naar” idee van zijn Programma door geen campagne te voeren voor de Gemeenteraad. Misschien is Buma ook wel met het machtsvirus besmet.Hoop voor hem dat hij Verhagen niet als als adviseur heeft.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 5. PaulusJ

  Christenen die sluiten niemand uit. Toch?
  Het CDA is sociaal en betrokken. Toch?
  Nee toch niet. Die sluiten lachend enkele miljoenen Nederlanders en geweldloze democratische stemmers uit.
  Alleen omdat de woordvoerder hun niet bevalt.
  Geweld oproepende haatzaaiende religieuzen worden nooit uitgesloten trouwens, dat is cultuur, geaccepteerd en gesubsidieerd.
  Ik ben benieuwd wat het CDA zegt als PVV iets uitsluit.
  Dan zijn het racisten, fascisten en gure klimaat, treinen naar het Oosten.

 6. knier

  Het zit ietsjes genuanceerder als Buma ons wil doen geloven qua weglopen;

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3601274/2014/02/22/Eerste-kabinet-Rutte-viel-na-verzet-CDA-ers.dhtml

  Gelukkig hebben we dankzij internet de mogelijkheid het e.e.a recht te zetten,iets wat de veelal elkaar nablatende msm blijkbaar niet van belang acht.
  En dat terwijl ik geen Geert fan ben.

 7. De Staatsburger

  Wat een hypocriet is die Buma toch. Het CDA liep destijds weg voor zijn verantwoordelijkheid, niet de PVV.

  • Anna

   Een goede interviewer had ( hoort op de hoogte te zijn ) direct na het antwoord van hypocriet en leugenaar Buma , even laten weten dat het CDA terug kwam op hun belofte n.l. dat O.S. gekort zou worden en dat later terug nam , dus dat het CDA de wegloper was !

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Inderdaad, maar Eva heeft weer andere kwaliteiten.

    (in antwoord op Anna)
 8. Volledig

  De onderhandelingen zijn al begonnen lees ik.

Reacties niet toegestaan