Honderdduizenden Syrische kinderen bedreigd door ineenstorting gezondheidszorg

Zeker 10.000 kinderen zijn het slachtoffer geworden van het geweld dan in Syrië nu het vierde jaar in gaat, zonder dat iemand het heeft weten te stoppen. Maar er dreigt ministens zoveel leed, voor kinderen, door het ineenstorten van de gezondheidszorg in Syrië, schrijft de New York Times. Onderzoek van Save the Children onderzocht hoe het staat met de gezondheidszorg. Die is op veel plaatsen gereduceerd tot het niveau van de middeleeuwen. Van de 2500 dokters die in Aleppo actief waren voor de oorlog zijn er nog 40 over. Er sterven duizenden kinderen aan ziektes waaraan kinderen nit meer hoeven te sterven. Er zijn - vermoedelijk - 140.000 Syriers gedood door geweld. Maar - schrijft The Times - mogelijk wel 200.000 aan behandelbare ziekten. Baby's streven in couveuses omdat de stroom uitvalt, kinderen raken ledematen kwijt omdat medicijnen en behandeling ontbreken

Bron(nen):   New Scientist      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Waarom verder lezen? om 1000x in de hel te kijken? vanwege de intense treurige machteloosheid van de Wereldleiders? Als burgerbevolking kunnen we nog geeneens iets samen met de bevolking doen.Geen pressie, geen voedsel, geen geld geven, geen kartonnen huizen neerzetten, niets maar dan ook niets.

  • zo maar iemand

   Ik ben het met je eens Marianne. Het is echt afschuwelijk. De foto boven dit stukje alleen al. Het doet zeer dit te zien en niets te kunnen doen om het te voorkomen of te kunnen helpen.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Ja, inderdaad vandaag weer foto’s, intens droevig en machteloos makend voor al de gewone mensen daar.

    (in antwoord op zo maar iemand)
 2. Vogelbeest

  En waarom wordt er alleen naar de EU en de USA gekeken om iets te doen? Wat doen Egypte, Jordanie, Irak, Saudi Arabia en dergelijk om de burgebevolking te redden of het geweld te stoppen? Schijbaar vinden ze het niet zo belangrijk dat hun broeders en zusters afgeslacht worden.

  • De Staatsburger

   Omdat de EU en de VS Christelijk en welvarend zijn. De Arabische landen sturen voornamelijk terroristen naar Syrië.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 3. De Staatsburger

  Hoe sneller Assad de rebellen verslaat, des te eerder de jeugdgezondheidszorg in Syrië weer hersteld kan worden. Het beste wat Save The Children nu kan doen is het Syrisch regeringsleger bewapenen.

 4. Karel Kritisch

  Vreselijke foto… Dat mensen dit elkaar aandoen…waanzin

Reacties niet toegestaan