‘Tweede Kamer was al 10 jaar helemaal op de hoogte van deal van Teeven’

Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de merkwaardige deal waarmee Fred Teeven een drugshandelaar schatrijk maakte. Maar volgens een onthulling in De Telegraaf is er geen reden voor dat debat: de Kamer zou 10 jaar geleden al zijn ingelicht. Toenmalig minister van Justitie Benk Korthals werd in april 2002 zeer uitvoerig over de afspraken geïnformeerd door de voorzitter van het college van procureurs-generaal J. de Wijkerslooth, schrijft De Telegraaf. De gewezen ‘super-PG’ meldde zijn minister niet alleen alles over de deal, maar legde ook uit waarom tot geheimhoudingsafspraken was besloten. Korthals informeerde op zijn beurt de Tweede Kamer.  Ook het feit dat de fiscus niet over de deal werd ingelicht, is door de top van het openbaar ministerie schriftelijk aan de toenmalige minister gemeld. De Telegraaf zegt de brieven waar het om gaat te hebben gezien.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. IwanovKapotjeplov

    Het is wel weer zeer toevallig dat deze deal eergisteren door Nieuwsuur als groot item werd gebracht, zo vlak voor de verkiezingen.

    Als het waar is wat de Telegraaf schrijft, dan is het dus gewoon riooljournalistiek van Nieuwsuur, gebracht om verkiezingen te beinvloeden.

  2. Kees Cornelder

    Als het ‘politiek relevant’ zou zijn in deze verkiezingstijd dan zou Rutte de Spaanse staat best wel voor het internationale hof van justitie slepen over de schuldvraag betreffende de moordaanslag op Willem van Oranje in 1584.
    Dus al zit er veel griezeligs aan die Teevenfiguur verkleefd, it’s just politics

Reacties niet toegestaan