De EU-gezinde regering in Kiev bevat fascisten en tuig

Omdat we in dit deel van de wereld tegen Poetin zijn, staan we aan de kant van de regering in Kiev. Een regering die via een volksoproer aan de macht kwam en zichzelf heeft benoemd. Het loont toch de moeite de samenstelling van de regering te bekijken. Het boegbeeld, de premier, is van nette komaf.  Arseniy Yatsenyuk is een 39-jarige bankier en voorzitter van Batkivchtchina (« Vaderland »), de partij van  Julia Timosjenko. Een democratische legitimatie heeft hij niet: bij de presidentsverkiezingen haalde hij zeven procent. Interessant is het grote aantal ministers afkomstig van de beweging Swoboda, Vrijheid. Dat is een ultrarechtse partij die niet houdt van vreemdelingen ("Aziaten zijn 'een kwaadaardige tumor die de Oekraïense straten en bedrijven bedreigt.') en ook tegen abortus is. Swoboda heeft de vice-premier geleverd. Sinds zijn aanstelling heeft deze een wetsvoorstel ingediend om abortus te verbieden, zelfs wanneer men slachtoffer is van verkrachting. ‘Vrouwen zouden er beter aan doen er een levensstijl op na te houden die het risico op verkrachting vermijdt, misschien door geen alcohol te drinken of in slecht gezelschap te vertoeven’ In het kielzog van het kabinet zijn ook leden van de  fascistische, neonazistische Pravy Sektor tot de macht doorgedrongen. Allemaal anti-Russisch en pro-Europees, dat wel

Bron(nen):   Les crises  LExpress    

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Tja, bekend vanaf dag 1, nog voordat engerds van Balen en Verhofstadt de boel kwamen opruien.

  Stem dus in de EU verkiezingen vooral niet op de grote partijen! Eurosceptisch zijn: SGP (EFD) of SP (GUE/NGL) of als je het echt niet meer weet PVV/Artikel 50

 2. addicoco

  Kijk dat is toch mooi van Wel.nl, iets brengen wat de mainstream media in dit land ondanks hun “verslaggevers ter plaatse” niet brengen. Ok, de samenvatting is niet je dat (eigenlijk meer een ja, hoe moet ik het noemen “geparafraseerd voorbeeld” of zo), maar na doorklikken krijg je toch een heel ander beeld uit beide blogs, dan de officiële berichtgeving van EU zijde. Kudo’s!

 3. De Staatsburger

  En de regering van Rusland bestaat zeker uit mensenrechtenactivisten en wereldverbeteraars.
  Het lijkt er sterk op dat onze sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb nu ook op de loonlijst van Vladimir Poetin staat.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   He ,niet mijn idee jatten , ik heb de rechten op het woord sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb in deze vorm.

   Maar uiteraard tegen een gepaste vergoeding is er gebruik van mijn idee mogelijk. 🙂

   (in antwoord op De Staatsburger)
 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Daar komt de koppeling;

  Abortus .
  Is het racistische karakter van deze beweging niet voldoende?
  Moet tegen abortus zijn perse dan ook net zo fout zijn?

  Dat punt erbij halen dat men dan maar vindt dat ook vrouwen die verkracht zijn het kind moeten houden is al een mooi voorbeeld van een helend vlak en leidt compleet af van de werkelijke inhoud aangaande de kern van het echte abortusvraagstuk.

  De meeste abortussen komen nog altijd voort uit het wel willen neuken ,maar geen kinderen willen,omdat dat het eigen leven ongemakkelijk maakt.
  En het bezwaar tegen abortus is dan ook niet tegen het zelf willen bepalen hoe iemand leeft of het willen dat verkrachte vrouwen het kind houden,maar een absolute minachting tegenover de gave van het leven en in het bijzonder het te gemakkelijk denken over zoiets moois als een kind.

  Het meest schokkende vindt ik toch wel dit; ik heb al duidelijk gezien dat de auteur een ziekelijke obsessie heeft met Israël en de Joden, en geen moment onbenut laat om dezen in een kwaad daglicht te stellen ,maar deze onnodige en stemming makende koppeling die gemaakt wordt tussen enge racistische nazi’s en tegen abortus zijn is ronduit onsmakelijk te noemen.

  Uiteraard is de uitspraak ;”Vrouwen zouden er beter aan doen er een levensstijl op na te houden die het risico op verkrachting vermijdt, misschien door geen alcohol te drinken of in slecht gezelschap te vertoeven’” een naïeve en ondoordachte uitspraak en valt dit soort stellingen als argument tegen abortus niet te redelijk verdedigen.

  Maar op grond hiervan de mensen die problemen hebben met het moderne gebruik van abortus als middel om het eigen leven zo comfortabel mogelijk te maken proberen neer te zetten als mensen die verkrachtte vrouwen minachten en dan nog eens de koppeling te maken met enge racistische nazi’s is zeer kortzichtig en onredelijk te noemen.

  Zulke denkwijzen als dit groeien als dezen de vrij loop krijgen uit tot het onbelemmerd aborteren om economische redenen(wat nu al in gang is gezet) en te gemakkelijk preventief euthanaseren (hetzelfde verhaal,dus dat trek ik er even bij)omdat iemand geld gaat kosten.
  Een complete min achting voor het leven en onder de drogreden van de verkrachtte vrouw,de zieke foetus, en ondraaglijk lijden van een zieke mens,nemen we maar ook na verloop van tijd meteen de vrijheid om maar te aborteren en euthanaseren naar lieve lust om financiële en gemakzuchtige redenen.
  Dat is waar veel mensen terecht een probleem in zien.

  En de koppeling maken tussen enge racistische nazi’s en tegen abortus zijn is ronduit onsmakelijk te noemen.
  Het geeft al aan met wat voor mind set zulk een artikel wordt gecreëerd.
  Er is al een vooropgezette mening aanwezig ,daar wordt dan een passend bruikbaar artikel bij gezocht en met wat draaien kan er een prima gereedschap van gemaakt worden om de eigen denkbeelden nog even dik te omschrijven.

  Strekking van dit artikel; bezwaar tegen abortus = enge racistische nazi en hatelijk tegenover verkrachtte vrouwen.

  Well done Mate…..

  • Volledig

   Wow, je rant lijkt meer ingegeven doordat jouw kijk op het leven dagelijks wordt tegengesproken dan door dit artikel. Waar je de joden vandaan haalt weet ik niet en de koppeling die je maakt tussen Nazi’s en abortus haal ik niet uit het artikel. De term nazi’s wordt nergens gebruikt.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    “De EU-gezinde regering in Kiev bevat fascisten en tuig.”

    Staat boven het bericht.

    En dan na de introductie wordt de link met tegen abortus zijn nog even gelegd.

    Oke, het woord nazi wordt niet direct gebruikt,maar de auteur bedoelt dit wel.
    In andere artikelen gooit de auteur ultrarechts, nazisme en fascisme ook standaard op een hoop.
    Je moet de auteur een beetje beter kennen om door te hebben waar deze heen wil.

    De rest van wat ik schrijf is evident als je wat meer hier komt en wat meer leest.

    Kom dan graag met wat meer om tegen mijn schrijven in te gaan als alleen een kort ontkennen van mijn beweringen.

    Dat jij het overzicht selectief kwijtraakt en de koppeling tussen “De EU-gezinde regering in Kiev bevat fascisten en tuig” en tegen abortus zijn ,niet wilt zien is wel erg vreemd.

    Waarom haalt de auteur dit er dan expliciet bij?
    Omdat dit in zijn ogen net zo erg is als het andere extreme waar deze gasten voor staan.

    (in antwoord op Volledig)
    • Volledig

     Zo kun je het inderdaad lezen, en wellicht heeft het te maken met de schrijver dat je deze conclusie trekt. Mijn subjectieve mening is dat het een vergezochte conclusie is, maar zoals je al stelt, ik ken de schrijver niet en weet niet met welke kleur hij schrijft.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 5. martijnhoekstra

  Wat zijn jullie lekker op tijd Wel. Met een beetje lef breng je een dergelijk verhaal als de machtswisseling nog geen voldongen feit is. Dan heeft opinioneren zin. Opvallend is dat het RTL nieuws van alle bronnen dit wel (al in januari!) aan durfde: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/column/tuur-verdonck/een-katapult-de-tuin

 6. DiscuJohn

  Komt dus wel goed met die 11 miljard.

Reacties niet toegestaan