Lid PvdA-bestuur: ‘Hitler is onder ons in gedaante van Wilders’

Omdat Wilders minder Marokkanen wil, zoals Hitler minder joden wilde is Wilders eigenlijk een soort Hitler. Fouad Sidali, lid van het landelijk partijbestuur van de PvdA, heeft dat gisteren getwitterd.Schermafbeelding 2014-03-14 om 08.57.50 Sidali is sinds 2009 lid van het landelijk PvdA-bestuur. Hiervoor was hij voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders, een inspraakorgaan van Marokkanen bij de Nederlandse overheid. Sidali meldt vanochtend dat zijn gemaakte vergelijking ongepast is, en hij dit niet had moeten doen  

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  En dat zit dan voor de PvdA in het landelijk partijbestuur. Kun je nagaan wat voor een niveau dat is.

  • Dokter

   Zijn niveau is wel hoger dan die van Wilders met zijn one liners en platte taalgebruik in de 2e Kamer en simpel categoriseren van mensen. Het is niet zo zwart/wit

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Dat niveau blijkt nergens uit. Een geweldloze democraat voor Hitler uitmaken is niet alleen dom, het is ook nog eens een vergoelijking van de grootste schurk uit de Europese geschiedenis.

    (in antwoord op Dokter)
    • Dokter

     Dictator is de juiste benoeming van Wilders. Hij alleen heerst over de partij als een alleenheerser

     (in antwoord op De Staatsburger)
     • De Staatsburger

      Lachwekkende onzin. De beste man heeft nooit een vlieg kwaad gedaan, is een democraat in hart en nieren en de kampioen van het vrije woord.

      (in antwoord op Dokter)
 2. Paulraw

  Ondertussen in Den Haag :
  5% autochtonen stemt er nog maar op de PvdA

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/alloallodenhaag.html

 3. WimB

  Minstens zo belangwekkend aan dit nieuws is dat de grote voorvechter van vrije meningsuiting direkt met een kort geding dreigde. Niet iedereen mag kennelijk zijn mening uiten…

 4. Anna

  Een islamiet die de naam van Hitler en Wilders in 1 adem durft te noemen , een gotspe ! Dit Nederland verrijkend mannetje is zijn geschiedenis vergeten , de islamitische groot moefti was in 40/45 graag bereid om H. een handje te helpen bij het uitmoorden van de Joden , die baard was een enorm grote vriend van H. (( staan foto’s van op internet )) En tot de dag van vandaag zouden islamieten het Joodse volk met veel plezier uitroeien en in zee willen drijven . Bizar om te zien wat voor typjes er bij de Pvdallatonen club zitten ,ik hoop dat ze op deze weg door blijven gaan en zichzelf te kijk zetten !

  • Karel Kritisch

   Je bent echt een simpel figuur om alles zo op een hoop te gooien. Je kunt net zo goed stellen dat jij een Hitler bent omdat Hitler ook atheïst was of als je katholiek bent dat je een Hitler bent omdat het Vaticaan ooit de Nazi’s geen strobreed in de weg legde of als je protestant bent dat je een Hitler bent omdat Maarten Luther antisemitisch was.

   Het slaat nergens op. Met zulke redeneringen ben je echt nog te dom om te poepen. Pleefiguur.

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Wat een geweldig commentaar , nee, jij bent een licht , je moet , door zo te reageren zo’n linkse weg kijker en landverkoper zijn met de “” Weg met ons “” mentaliteit , zielig en triest . een naast de pot pisser .

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Je hebt geen idee waar ik het over heb he? Ik een landverkoper mevrouw? U moest eens weten. Ik kan u melden dat ik al heel wat criminelen persoonlijk naar Marokko heb teruggebracht. Maar ik ben niet zo’n walgelijk racist als u die alle mensen van een bepaalde groep maar op een hoop gooit. Laat er geen misverstand over bestaan dat ik vind dat criminelen keihard aangepakt moeten worden. Maar als u een bepaalde afkomst of religieuze overtuiging gelijk stelt met crimineel gedrag dan is dat gewoon racistisch. Dat heeft niks met wegkijken of landverkopen te maken en een ‘weg met ons’ mentaliteit is mij al helemaal vreemd. Stuk uitschot dat je bent.

     (in antwoord op Anna)
     • Soepkip

      ik zou op jou stemmen Karel!!

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Anna

      Jouw “”soort”” heeft mijn opa verlinkt en in 40/45 uit huis laten slepen , dat soort vullis noem ik uitschot .

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Uw opa was een NSB-er neem ik aan? Want anders zou hij zich nu kapot geschaamd hebben voor zo rechts-extremistische kleindochter. Maar knap dat u weet dat ik inderdaad warme banden hem met leden uit het voormalige verzet.

      Maar u begrijpt waarschijnlijk zelf al dat uw opmerking totaal onzinnig is.

      (in antwoord op Anna)
   • harrr

    Zulke redeneringen is zelfs een officiele naam voor..
    Absurdum ad Hitlerum

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 5. Leo

  Ik geloof niet dat je in deze tijd iemand nog met Aldof Hitler kun vergelijken in de 30ger jaren.
  Wat je wel kunt zeggen is dat Wilders zijn aanhang vooral in kringen te vinden zal zijn waar mensen een zwakkere maatschappelijke positie hebben. Hier zijn angst en ontevredenheid vaak de grootste drijfveer om te gaan stemmen. Zie ook de 30er jaren.
  Een andere overeenkomst met Hitler is dan nog zijn hekel aan het verdelen van de macht. Mocht de heer Wilders ooit de absolute macht krijgen dan gaat ook hij gekke dingen doen, een vijand is altijd zo gevonden. En hij is reeds kampioen vijanden maken.

 6. Karel Kritisch

  https://www.welingelichtekringen.nl/video/lucky-tv-wilders-is-onder-ons In ieder geval voer voor hilarische satire. Heb pijn in mijn buik man van het lachen. Te komisch

Reacties niet toegestaan