“Moord op Els Borst was de wrake gods”

De dood van Els Borst is de wraak van God, zegt dominee Van Andel van de Hersteld Hervormde Kerk in Montfoort. Dit komt volgens hem doordat Borst de meest 'goddeloze wetten' heeft aangenomen. Hij noemt de oud-minister in het lokale kerkblad van Montfoort een 'engel des doods'. "God heeft gesproken en ze moest de Rechter ontmoeten, die ze zo ontzettend met haar goddeloze uitspraak heeft gekwetst", schrijft Van Andel in het blad van de Hersteld Hervormde Kerk. "Toen de euthanasiewet er door was, zei ze: 'Het is volbracht.' "Els Borst heeft zoveel wetten ingevoerd die rechtstreeks tegen de bijbel ingaan. Een mens kan niet ongestraft doen en laten wat ze wil. Daar kan een mens niet mee door blijven gaan", zegt de predikant tegen RTV Utrecht. Zie hier de hele tekst van de dominee

Bron(nen):   RTV Utrecht      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Leo

  Via de omweg van de een of andere religie beweert deze dominee dus begrip te kunnen opbrengen voor de moord op Els Borst.
  Het overgrote merendeel van de goddelozen is aanmerkelijk minder verknipt.

 2. Paul van Dam

  Wat deze dominee eigenlijk zegt is dat inzake de weerzinwekkende moord op Els Borst van een religieus motief sprake kan zijn. Maar afgezien hiervan hoe onkies en respectloos is het om zo over Els Borst te praten. Het lijden dat zij had willen voorkomen en door veel christen wordt verheerlijkt of wordt genegeerd, is haar nu zelf overkomen. Deze man begrijpt werkelijk niet in zijn onbenul wat de reikwijdte is van zijn uitlatingen.

 3. Bart_van_Oerle

  Ik heb anders net uit het hiernamaals vernomen dat Els een ereplek naast God heeft gekregen.

 4. IwanovKapotjeplov

  Een Dom-inee

 5. Karel Kritisch

  Goed om te horen is dat zijn kerk in ieder geval nadrukkelijk afstand van deze dwaze uitspraken heeft genomen.

 6. De Staatsburger

  Ik denk eerder aan een afrekening onder de apparatsjiks van het D’66-politbureau. Onze Lieve Heer kijkt wel drie keer uit voor Hij zich gaat bemoeien met de slangenkuil van D’66.

 7. Leonard

  Dus eigenlijk is die moordenaar een dienaar van God.

Reacties niet toegestaan