Netanyahu draagt Israelische leger op zich voor te bereiden op aanval op Iran

Volgens Haarets - het Israelische NRC - heeft premier Netanyahu het IDF, het Israelische leger, opgedragen alls te doen wat nodig is om in 2014 een aanval te kunnen doen op de atoomfaciliteiten van Iran. De regering heeft het leger daarvoor 10 miljard shekel - 2 miljard euro - toegekend. Er zijn besprekingen gaande in Geneve tussen het westen en Rusland aan de ene kant en Iran aan de andere kant. Maar de Israeliers hebben onvoldoende vertrouwen in de goede afloop van die besprekingen. Netanyahu heeft bij herhaling duidelijk gemaakt dat Israel zich niet gebonden acht aan de uitkomst van de besprekingen en zijn eigen koers te varen

Bron(nen):   Haaretz      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. AT

    Israel is constant bezig de boel op te stoken onder het mom van zelfbescherming. Het was even rustig, blijkbaar te rustig. Ik kan niet meer objectief oordelen, Israel doet er alles aan om de slachtofferrol uit te buiten en spanning in stand te houden. Dit zodat ze een grote militaire macht kunnen legitimeren en internationale financiële steun krijgen.

    Iran is een land met grote potenties dat constant weer in de verdomhoek wordt gedrukt. Tijdens de gematigde Khatami plaatste Bush Iran in de ‘As van het kwaad’ terwijl het land toenadering zocht. Nu hebben we na de hardliner Ahmadinejad gelukkig weer een gematigde Rohani en nog steeds kunnen we niet de dialoog aangaan.

Reacties niet toegestaan