Bericht voor wie de Partij voor de Dieren serieus neemt

Het volgende bericht komt uit Pijnacker: De lokale Partij voor de Dieren (PvdD) heeft haar ergernis uitgesproken over de achternaam van D66-raadslid Peter Hennevanger. Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Dierenpartij: “Niemand kiest zijn eigen achternaam, maar wij vinden het moeilijk om vier jaar lang tegen het naambordje van de heer Hennevanger aan te kijken. Zijn naam confronteert ons onbedoeld met alle misstanden in de bio-industrie.” Democraat Hennevanger laat in een reactie weten: “Ik moet eerlijk gezegd erg lachen om alle ophef, maar heb ook begrip voor de gevoelens die mijn achternaam kan oproepen bij de Dierenpartij. Maar waarom wordt bijvoorbeeld meneer Visser van Gemeentebelangen niet genoemd?” De kwestie komt aanstaande dinsdag (1 april....) om 20.00 uur aan de orde in de gemeenteraad. De raadszitting in het bestuurscentrum aan de Emmastraat in Pijnacker is openbaar. “Misschien kunnen we alleen de voornamen op alle naambordjes zetten”, oppert Van Viegen alvast. “Of hij kan de achternaam van zijn moeder voeren?” De gemeente laat in een reactie weten dat de naambordjes voor de toekomstige 31 raadsleden al zijn gedrukt en peinst er niet over deze aan te laten passen.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, denken we dan maar. Maar dat een gemeenteraad hier serieus tijd aan besteed is dan wel weer jammer. Of hebben ze in Pijnacker gewoon geen grotere problemen?

 2. harry

  Het enge is dat dit D66-raadslid aangeeft dat hij “begrip heeft voor de gevoelens die mijn achternaam kan oproepen”. Voor dit soort totalitaire visies moet je, zeker als (al dan niet vermeende of crypto-)democraat natuurlijk gewoon geen enkel begrip hebben.

  • AT

   Ik denk dat je dat “begrip” tussen, zoals ik al schrijf, aanhalingstekens moet zetten. Er zal kostelijk om gelachen zijn. Daarom komt Hennevanger ook met Visser aanzetten, het is cynisch bedoeld.

   (in antwoord op harry)
 3. malky

  Ik sluit niet uit dat e.e.a. datum gerelateerd is, maar…. het wordt zeker gewaardeerd!

 4. Karel Kritisch

  Misschien moet mevrouw Viegen eens professionele hulp gaan zoeken. Dat lijkt mij een beter idee.

 5. Adam

  Dank, ik was iemand die Partij van de Dieren serieus nam.

 6. Zmirlap

  1 april stelletje wacko’s…

 7. johnas van lammeren

  Voor de mensen die het niet helemaal door hebben.
  Dit bericht komt niet van de Partij voor de Dieren, maar van http://www.telstar-online.nl en dinsdag 1 april.

  Helaas doet welingelichtekringen haar naam geen eer aan.

  Johnas van Lammeren
  Partij voor de Dieren Amsterdam

 8. Meester Proper

  Dat Pieter Immerzaal hier in trapt…

 9. Kees

  1 aprilgrap. Zie http://lijn17.nl/dierenpartij/

 10. catchit64

  Preventief ruimen…

Reacties niet toegestaan