Rellen bij demonstratie neonazi’s in Dresden

De situatie in Dresden lijkt volledig uit de hand te lopen. Meer dan 10.000 linkse demonstranten (volgens sommige bronnen zijn het er 20.000) probeerden een manifestatie voor neonazi's te verhinderen. Ze raakten slaags met de politie toen deze links en rechts uit elkaar wou drijven. De meest gewelddadige conflicten deden zich voor in de buurt van de universiteit.

De extreem-linkse demonstranten gooiden met stenen en flessen naar agenten en zetten brandende wegblokkades op. De politie ging op haar beurt de relschoppers met waterkanonnen, wapenstokken en traangas te lijf. Verschillende mensen werden gearresteerd, aldus een woordvoerder van de politie. De stad vreest voor een onderbezetting van de politie als de groep demonstranten blijft groeien. De bruggen zijn afgesloten om te voorkomen dat er nog meer betogers naar het centrum komen.

Afgelopen weekend werd er ook gedemonstreerd, maar de huidige rellen zijn van een ander caliber. Toen werd er door 17.000 demonstranten vreedzaam geprotesteerd tegen een manifestatie van neonazi's ter gelegenheid van de 66ste verjaardag van de bombardementen op Dresden door de geallieerden.

Bron(nen):   Die Welt