Bondgenoot Brunei gaat stenigen en armen amputeren invoeren

De Sultan van Brunei, een vriend van het westen en vooral van Engeland, gaat de komende week een wet tekenen, waarmee het rechtsstelsel van het steenrijke staatje radicaal wordt veranderd. Nu zijn de uitgangspunten nog die van het Engelse rechtssysteem; nu wordt de sharia de basis voor wetten en straffen.  Tot de straffen zullen gaan behoren het amputeren van ledematen en steniging tot de dood er op volgt. Brunei, en vooral de Sultan, zijn populair in het westen. Een van de laatste staatsbezoeken van koningin Beatrix was aan haar ambtgenoot in het oliestaatje Die Sultan heeft de inwoners van zijn land gewaarschuwd niet via twitter en facebook te gaan klagen over de nieuwe wetten. Want die zullen dan worden gebruikt om hen te straffen.  

Bron(nen):   Independent      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Barbaars, maar er zijn in dit land genoeg lieden te vinden die dergelijke straffen ook graag zouden willen invoeren. En nee, het zijn lang niet alleen maar moslims die dat willen.

  Daarnaast, wat moeten we (of de Koning) anders doen? Geen betrekkingen meer onderhouden? Dan kunnen we net zo goed SA en Iran van de lijst schrappen. Wordt de benzine wel een tikkie duurder als we die lijn blijven volgen. In 2011 is ie trouwens nog in ons eigen land geweest n.a.v. het 80-jarig bestaan van de Brunei Shell Petroleum Company. Olie, olie en nog eens olie dus. Zolang we daar niet vanaf zijn, kunnen we tegen dergelijke landen maar beter niet te hard roepen over mensenrechten.

  Stond overigens enige tijd te boek als rijkste man ter wereld. Lang geleden. Inmiddels schommelt ie ergens in de middenmoot van de rijkste rakkers.

 2. Paulraw

  Geert lacht helaas weer in zijn vuistje,al zijn vooroordelen worden weer bevestigd net nu hij daalt in de peilingen .

  • Kwame Gyasi

   En toch is het Wilders en zijn PVV die straffen willen invoeren die niet zo gek veel verschillen van die sharia-straffen, denk aan knieschoten.

   (in antwoord op Paulraw)
 3. Jos van Veen

  Ik had al een bijdrage geleverd maar dat mag zeker- om welke reden weet ik niet- niet gepubliceerd worden

  De PVV is niet de enige die geweerd moet worden..:)

  Tweede poging
  Je mag geen nadelige opmerkingen maken over neoliberale politiek die rustig anderhalf miljoen mensen de armoede in loost, cosmetisch en economisch afvoeren zonder fysiek geweld…hoe verhoudt zich dat tot “barbarij” van handen afhakken

  Bij ons worden straffen niet gevreesd..hooguit onhandig, het brengt niet eens schande meer..een nieuw kostuum en je bent weer het heertje.

  Daar werkt straffen sneller efficienter en worden wél gevreesd..hier koop je het gewoon af en je gaat verder..ook als multinational als de boel hebt belazerd.

  Volgens mij is het ene niet hoogstaander dan de ander.Wel anders
  Hier is straf gewoon marktgericht vereconomiseerd en met een beetje mazzel aftrekbaar..

 4. Meester Proper

  Je kunt zeggen wat je wilt over de Heer Wilders maar wat de islam aangaat heeft de politicus van het jaar volkomen gelijk.

Reacties niet toegestaan