In Saoedi Arabië zijn alle atheïsten nu terrorist

Er is wereldwijd begrijpelijkerwijs veel drukte over de homowetten van Poetins Rusland. Maar bondgenoot Saoedi Arabië maakt het aanzienlijk bonter. Homoseksualiteit was altijd al een vergrijp waar - minstens in theorie - de doodstraf op staat, maar er is nu een nieuwe wet aangenomen die van iedere atheist een terrorist maakt. De wet is eigenlijk bedoeld om ongewenste gedragingen de kop in te drukken van inwoners van het koninkrijk die als jihad-strijder naar Syrië zijn geweest. Die hebben soms na terugkeer ideeën gekregen waar de Saoedische overheid geen waardering voor heeft. Maar de wet die is uitgevaardigd om die dissidente geluiden de kop in te drukken is zeer royaal gedefinieerd. Strafbaar is 'iedere vorm van atheisme en alles wat twijfel zaait aan de islamitische grondslag van het Koninkrijk", zegt de wet. De mensenrechtenbeweging Human Right Watch: "De Saoediers hebben nooit kritiek verdragen op hun bewind, maar deze wet bestempelt alles wat afwijkt van de norm tot terrorisme. Hiermee worden grote groepen mensen vogelvrij."

Bron(nen):   The Independent      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dokter

  Tja hier worden moslims als terroristen beschouwd en daar atheïsten.

  • André Somers

   Belangrijk verschil is wel dat er hier geen wetten zijn die het belijden van de islam strafbaar maken of tot terrorisme bestempelen.

   (in antwoord op Dokter)
 2. Karl Ruprecht Kroenen

  De familie Saoed heeft vanaf het begin van haar dynastie(en ook om deze te vestigen) de islam gebruikt als gereedschap om de macht vast te houden.
  Nu er weer genoeg onvrede in het land is vanwege het feit dat veel mensen de Saoed’s en hun aanhang meer zat zat zijn,scherpen deze gewoon de ketterwetten aan om elke tegenstander aan te kunnen pakken.
  Simpelweg genoeg kritiek op deze heersers staat gelijk aan kritiek op Allah,die natuurlijk aan hun kant staat.
  Dit is hetzelfde scenario als hier in Europa onder de heerschappij van het Vaticaan.

  Zullen we nu ook stemmen van protest van Obama en zijn kliek gaan horen ?

  • Dutchy

   als er echt onvrede onder de bevolking is, dan zal dit uiteindelijk een weg naar buiten vinden, hoe harder dit tegen wordt gehouden, hoe meer druk en dus grotere gevolgen. Al zitten ze natuurlijk wel op al dat oliegeld en zijn Saudi’s gemiddeld erg rijk en biedt hun de mogelijkheid om weg te gaan. Maar dit klinkt niet goed.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
  • MGLMV

   “Dit is hetzelfde scenario als hier in Europa onder de heerschappij van het Vaticaan”.
   Interessante bewering. Kunt u die mss met wat voorbeelden schragen?.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Geschiedenisboeken vol met deze materie, ik zou zeggen,. doe je best.

    (in antwoord op MGLMV)
    • MGLMV

     De bekende gemakzucht van de roeptoeter

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Ik zou zeggen,

      Kijk mijn diverse schrijfsels even na bij mijn profiel en dan zie je vanzelf dat ik geen probleem heb met het uitgebreid uiteenzetten van onderbouwing van hetgeen ik denk.

      In jouw geval heb ik voordat ik jou zou antwoorden even op je profiel gekeken en ik heb gezien dat je in je korte carriere hier alleen maar raaskalt, en een flinke grote mond hebt.
      Nu proef ik al uit jouw zeikerige toontje dat jij niet op zoek bent naar antwoorden ,maar zeikt om het zeiken.

      Wat de macht van het Vaticaan in Europa betreft;

      Dat is iets wat in de loop van de geschiedenis netjes en zorgvuldig vast is gelegden ook zeer veel uitgebreid en gedetailleerd over geschreven, en heb ik dus geen zin om jouw onwetendheid te gaan verhelpen met een lang schrijfstuk over iets wat allang bekend is.
      Doe gewoon zelf je huiswerk.

      Dat laat al heel duidelijk zien dat jij niet veel weet, een grote mond hebt en dan nog eens gaat zeiken over roeptoeteren als je niet je zin krijgt.

      Aan figuren zoals jou die te simpel van geest zijn en een grote mond hebben ga ik gewoon geen extra tijd besteden.
      Nou ja , nu wel even dan ,maar dan alleen om jou op je eigen simpelheid te wijzen waarvan je zelf kennelijk nog niet op de hoogte bent.

      (in antwoord op MGLMV)
     • MGLMV

      Inmiddels heb je nog steeds geen antwoord op m’n vraag gegeven, maar doe je wel je best een ellenlange jammerklacht uit te braken. Niet echt een stimulans je ‘diverse langere schrijfsels’ eens door te nemen. Staan die ook zo vol met gejammer?

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Toedeledokie knul.

      Mooi weer buiten, ik ga de hogedrukreiniger pakken en wat zaken schoonspuiten.

      (in antwoord op MGLMV)
 3. Meester Proper

  De Heer Wilders heeft wel een punt aangaande de islam, dat valt niet te ontkennen.

 4. addicoco

  2 Dingen:
  1) Dat er wereldwijd veel drukte over “de homowetten van Poetin” bestaat, hangt wel sterk van je omschrijving van de wereld af. De 1e wereld? Ala. Maar in Afrika, Zuid-Amerika en Azie besteedt niemand er een seconde aan. Ook in Italië stond het wel in de krant (p 13 of zo), maar tumult, nou nee.
  2) Dit Saoudische standpunt is niet nieuw. Vloeit voort uit hun salafistische uitgangspunten. En wij vinden dat terecht belachelijk, maar er zijn hier zoveel dingen die anderen weer belachelijk vinden.
  Overigens is het in één zin betrekken van homoseksualiteit en atheïsme wel een vreemde constructie. Ik heb in ieder geval nog niet zo door waar het verband zit behalve dat het daar verboden is. Maar dan had je nog wel meer dingen kunnen noemen.

 5. James54

  Ook wel bijzonder dat andersdenkenden in zo’n land al gauw worden neergezet als een terroristisch netwerk dat verboden moet worden. Dat zag je bv ook in de landen die we recent nog wilden ‘ democratiseren’ .

Reacties niet toegestaan