Ook bij De Hond herstelt de PVV. PvdA verschrompelt verder

De relatieve neergang van de PVV na de 'minder, minder'-crisis lijkt alweer gekeerd. Eerder deze week herstelde de partij van Wilders zich in de peiling van Ipsos. Vandaag is er ook winst voor de PVV bij De Hond. Inmiddels gaat de verschrompeling van de PvdA voort: nog tien zetels zijn er over, nog net meer dan de ChristenUnie BkhcoggIQAAcgJn.jpg-large

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Hier zijn vrijwel geen coalities meer mee te maken. Er moet wat veranderen in ons democratisch bestel anders wordt Nederland onbestuurbaar.

 2. Dead Silence

  En de PVV groeit omdat de rest faalt. Helaas maar waar. PVV heeft geen bestaansrecht als de overige partijen hun werk doen. Dat is te hoog gegrepen.

 3. Vestzak

  D’66 de grootste. Mooi werk. Maar daar hoor je natuurlijk niets en niemand over in de media. Die zijn gepreoccupeerd met de PVV.

  Nou ja, 2017 is nog een end weg. Kan een hoop gebeuren in de tussentijd. Verder zijn het natuurlijk slechts peilingen. Wat men zegt in peilingen, komt nooit één op één overeen met wat men doet in het stemhokje. Het lijkt me wat dat betreft sterk dat de PVV méér zetels krijgt dan de peilingen veronderstellen. Eerder het tegenovergestelde. Er zitten daar een hoop potentiële stemmers die ontevreden zijn over de rest, maar niet per se achter het (complete) partijprogramma van de PVV staan. Zeg maar de rol van de tegenstem die de SP zo lang heeft vervuld. Vooralsnog hebben ze twaalf zetels en zijn daarmee gedeeld vijfde partij van het land, met – inderdaad – D’66.

  Wat de Europese verkiezingen betreft, heeft Pechtold verder natuurlijk gelijk. Je hebt aan de ene kant de PVV, die de gulden terug wil, uit de EU wil stappen, iedereen die afwijkt van het PVV-gedachtegoed het liefst het land uit zou willen trappen en een muur om het land wil bouwen en aan de andere kant D’66 die een geïntegreerd Europa als beste optie ziet om dit continent te kunnen laten wedijveren met andere (toekomstige) grootmachten. En daar hebben ze natuurlijk gewoon gelijk in.

  Tussen die twee partijen (of eigenlijk één partij en één eenmanszaak) is het – zoals Pechtold al opmerkte – vijftig tinten grijs, hoewel de meeste partijen natuurlijk gewoon pro-Europa zijn. Afgezien misschien van de SP. Maar ja, SP en PVV zijn tegenwoordig één pot socialistisch nat.

 4. Lio

  Het is nog steeds 126 tegen 24, dus?

 5. Meester Proper

  Met die mislukte roofoverval in Deurne en de schaamteloze demonstratie daarna hebben de Marokkanen weer alle sympathie verloren die ze eerder hadden gekregen.

Reacties niet toegestaan