Bush tegen Clinton? Jeb Bush overweegt kandidatuur

Jeb Bush, de jongere broer van George W, en de zoon van de oude Bush, zal aan het eind van dit jaar beslissen of hij kandidaat wil zijn voor het Amerikaanse presidentschap. In een besloten bijeenkomst, waar de Washington Post niettemin verslag van doet, zei hij dat hij er niet naar uitkeek om een jaar lang campagne te moeten voeren. Hij vond het ook ene grote last voor zijn gezin. Maar als de Republikeinse partij hem nodig heeft en als hij zou denken een goede campagne te kunnen voeren, dan besluit hij mogelijk toch om mee toe doen. De Republikeinse partij hoopt het van harte. Alleen Jeb Bush lijkt in staan om Hillary Clinton af te houden van een eenvoudige overwinning. Clinton is ook nog geen officiële kandidaat. Zij zegt het in overweging te nemen. Maar er zijn veel aanwijzingen dat ze president wil worden, net als haar man Bill. Ze heeft al het begin van een campagne-apparaat opgebouwd en er wordt namens haar al geld ingezamelt. Clinton tegen Bush kan dus realiteit worden

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Jeb was aanvankelijk de gedoodverfde presidentskandidaat uit de Bush-clan i.p.v. “Dubya”. Die laatste heeft het bijna verprutst voor broerlief. Overigens is er een goede documentaire over George W. Bush tijdens zijn campagne voor de Republikeinse nominatie. Kan hem zo snel niet vinden, maar daar zie je toch een heel andere Bush dan die tijdens het Presidentschap (en dan vooral na 9/11).

  Maar om eerlijk te zijn lijkt het er sterk op dat de Republikeinen een veel groter probleem hebben dan het vinden van een geschikte kandidaat. Christie leek goede papieren te hebben, zeker ook na zijn optreden na de storm aan de Oostkust. Maar ja, hij bleek een ‘bully’ van ongekende proporties en Bridgegate heeft zijn kansen voorgoed verprutst.

  Nee, het grote probleem is de Tea Party of in een breder perspectief de neocons en radicale conservatieven in de GOP. Een onmogelijke fractie binnen de partij waar op geen enkele manier mee valt samen te werken. Polariserend tot op het bot en compleet bezijden de realiteit levend. Lijkt ergens wel op een politieke beweging die ons land ook in de greep houdt en waar op geen enkele manier mee valt samen te werken. De Republikeinse partij was het al, maar heeft nog steeds de naam van partij voor de boze, oude, blanke man. En daar zijn er nu eenmaal steeds minder van in de VS. Ondanks mensen als Colin Powell. Sterker nog, de negroïde en latino medemens groeien in de VS in aantal, terwijl het blanke electoraat langzaamaan afneemt. Dáár moeten ze op inspelen, hetgeen een flinke verandering van koers betekent. Voorlopig ziet het ernaar uit dat de Democraten ook na Obama nog in het Huis zullen zitten. En dat is een goede zaak.

  En Hillary… Die is ongekend populair op het moment. Ondanks eindeloos gezeik van het kansloze Fox over Benghazi.

  Edit: De docu heet “Journeys with George” en is geschoten door niemand minder dan de dochter van Nancy Pelosi.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Journeys_with_George
  http://www.youtube.com/watch?v=WEzTn1khVAM

  • Gerrit Bastiaan De Jong

   Mooie analyse. Hillary lijkt op dit moment wel een heel sterke kandidaat, maar als ze zich daadwerkelijk verkiesbaar stelt dan zullen er wel een hoop onthullingen loskomen rondom Lewinsky-gate.
   Maar de Democraten zullen er zeker baat bij hebben als er tijdens de voorverkiezingen al een gedoodverfde favoriet is, waardoor ze niet eerst een veldslag hoeven te voeren binnen de eigen gelederen.

   Jeb Bush zal zich niet zomaar kunnen losmaken van zijn impopulaire broer. Hoewel de beeldvorming rondom Dubya wel iets positiever lijkt te worden nu de populariteit van Obama tanende is.

   (in antwoord op Vestzak)
 2. Heldoppantoffels

  De amerikanen zijn echt dom genoeg om voor een vierde keer zo’n smerige klootzak te kiezen als president….

  Alleen zo jammer dat de rest van de wereld ook last heeft van een dergelijke keuze. Wie weet hebben Cheney en Rumsfeld nog wel een leuk ‘scenario’ klaar liggen van een aanval, dat kan dan mooi een excuus zijn om bijvoorbeeld Iran aan te vallen.

Reacties niet toegestaan