Ontsla de Duke of York als speciale handelsgezant, zo snel mogelijk

Het komt niet alle dagen voor dat een oud-ambassadeur drie ministers adviseert over een lid van het Koninklijk Huis. Stephen Day, voormalig hoofd van de Midden-Oosten afdeling van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, schreef een brief waarin hij ervoor pleit om zo snel mogelijk een einde te maken aan de ‘beschamende’ activiteiten van prins Andrew, de Duke of York. Hij zou volgens Day niet alleen de koninklijke familie, maar ook de politiek en diplomatie van Groot-Brittannië nog meer beschadigen als hij aanblijft als gezant voor handel en investeringen.
In de brief, die in handen is van de Daily Telegraph, staat dat de Duke de ‘slechtste persoon’ is om ‘om in te zetten’ in landen als Qatar, waar zijn aanwezigheid werd gezien als 'weinig delicaat'.
De voormalig ambassadeur schreef ook dat Andrew drie jaar geleden een ‘verontrustende’ ontmoeting had met kolonel Ghadaffi in het huis van Sakher el-Materi, de schoonzoon van de onlangs verdreven Tunesische dictator. Volgens Day is El-Materi ‘een van de ergste boeven in de presidentiële familie’.
Andrew is, tot afschuw van zijn moeder, al drie weken dagelijks voorpaginanieuws in Groot-Brittannië vanwege zijn banden met 'foute vrienden'. Waarschijnlijk hakt zij in het weekend - dan is de hele familie in Windsor Castle bij elkaar - de knoop door.

Bron(nen):   Daily Telegraph