Oud-bewaker Auschwitz krijgt schadevergoeding

De Duitse overheid keert een schadeloosstelling van 5.350 euro uit aan Hans Lipschis, oud-bewaker van concentratiekamp Auschwitz. De van oorsprong Litouwse Lipschis is aangeklaagd voor 'medeplichtigheid aan moord met voorbedachten rade' op meer dan tienduizend gevangenen, onder wie vierduizend Nederlanders. Daarop staat in Duitsland levenslang.Lipschis zat zeven maanden in voorarrest, maar de rechtbank in Ellwangen oordeelde eind februari dat hij dement is en niet kan worden berecht. Dus krijgt Lipschis 25 euro compensatie voor elke dag dat hij in hechtenis heeft gezeten. Lipschis was op het perron van Auschwitz verantwoordelijk voor het scheiden van wie sterk genoeg was om (nog een tijdje) te mogen blijven werken, dus leven en wie te zwak was, dus meteen dood moest. Lipschis kwam oorspronkelijk naar Duitsland als bakkersleerling. Hij koos al snel voor een carrière bij de SS.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  En dan geven we nu de microfoon aan onze mede site-bezoeker Johan Vermeulen.
  Johan zal ons even uitleggen dat Auschwitz ( en de andere vernietigingskampen)slechts creaties zijn van de Joden en hun vrienden.
  Hij brengt ons een aantal links naar waarachtige alternatieve geschiedschrijving als gezaghebbende bron.

  Volgen deze bronnen hebben de verdwenen Joden na de oorlog stiekem zelf een aantal van dit soort kampen gebouwd en daarmee geprobeerd om die zielige arme nazi’s en de goed bedoelende aardige meneer A.H. in een kwaad daglicht te plaatsen.
  Zij hebben de bewoners rondom die plaatsen omgekocht om stil te zijn en met hulp van de Amerikanen die kampen gebouwd.

  De in de massa graven gevonden menselijke overblijfselen en bot-resten in de ovens waren afkomstig van de ons als nu bekende groep die men thans “Palestijnen” noemt.
  Zij werden in grote getallen verscheept uit landen rondom “Palestina” om als surrogaat-slachtoffer gebruikt te worden in deze nep vernietigingskampen.

  Ook bevind zich onder deze bronnen een ooggetuigen verslag van de Poolse jongen Carolus Oświęcim Fabolus, die deze gang van zaken bevestigd.

 2. Meester Proper

  Heel netjes van de Duitsers.

Reacties niet toegestaan