Europese vreemdelingenhaat: Le Pen gaat de verkiezingen winnen

In Nederland wordt de PVV mogelijk de grootste bij de Europese verkiezingen, maar de aandacht in Europa zal vermoedelijk vooral uitgaan naar Frankrijk. De kans is heel groot dat het Front Nationale van Marine le Pen daar de grootste partij wordt. In de meeste peilingen staat het FN er met tussen de 23 en 25 procent van de stemmen zeer goed voor. Of anders: één op de vier Fransen gaat stemmen op een partij die niets moet hebben van Europa, ook tegen niet-Fransen is en een hekel heeft aan joden. Het FN incasseert daarmee de afkeer die veel Fransen hebben van president Hollande, die ongekend impopulair is. Maar die afkeer komt niet terecht bij tradiotioneel rechts, maar bij racistisch rechts. Een rol zal ook spelen dat het FN sterk tegen Europa is. De partij wil de EU uit en de frank terug. Het is dus, net als de PVV in Nederland, de partij van de heimwee naar het Franse verleden. En één op de 4 Fransen deelt dat heimweew640I

Bron(nen):   Daily Telegraph      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Ik zou toch heel graag zien dat er eens een onderscheid gemaakt wordt tussen “vreemdelingen haat” en “machteloze bezorgdheid t.a.v. immigranten problematiek” die niet (h)erkent wordt door de overheid.

  • Meester Proper

   Denk je nou echt dat notoire linksdenkers als sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb nog onbevooroordeeld over politiek kunnen schrijven? Voor hen is iedereen die opkomt voor zijn eigen land en cultuur een fascist.
   Poetin doet dat trouwens ook: door zijn tegenstanders weg te zetten als fascisten kan hij de inhoudelijke discussie ontwijken en het morele gelijk claimen.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Ik zou het graag loskoppelen van “land en cultuur”. Er zijn m.i. sociale problemen en die dienen onderkent en opgelost te worden.

    (in antwoord op Meester Proper)
 2. FritsB

  Van vreemdelingenhaat is geen sprake, wel van een afkeer van dat deel van de eigen bevolking dat oorspronkelijk van buiten Frankrijk komt en geen zin heeft zich in Frankrijk aan te passen. Hetzelfde probleem dus als in Nederland, maar dan in heviger mate omdat het in Frankrijk al veel langer speelt. Je kunt als echte vreemdeling, d.w.z. met een niet-Franse nationaliteit, uitstekend in Frankrijk leven als je maar rekening houdt met de daar geldende gewoonten en gebruiken.

  • marianne martens

   Ja, in Frankrijk kun je heel goed leven. In de jaren 60-70 waren er z.n. spanningen met een gedeelte van de Afrikaanse Gemeenschap in Parijs. Niets aan de hand. Alle groepen leefden rustig, soms even niet, naast elkaar. Volgens insiders was het geen enkel ander land zo goed voor iedereen als in la douce France.

   (in antwoord op FritsB)
 3. PaulusJ

  Het is geen vreemdelingen haat.

  Het is de stem van het volk dat smeekt: minder, minder, minder.

  En stemt op de vijand van haar vijand: Europa, Islam, Immigratie.

 4. malky

  Eerst maar eens het Europese kankergezwel wegsnijden, daarna kunnen FN en de rest weer inrukken.
  Met uitzondering van UKIP, Nigel Farage is namelijk een held.

 5. Raymond de greef

  De problemen zijn begonnen door dat de politiek na decennia nog steeds niet naar hun kiezers luisteren,grote steden in heel europa zijn smeltkroezen geworden met te veel nationaliteiten,met veel verschillende geloven helaas zorgen noord afrikanen met hun onaangepaste gedrag ervoor dat de autochtone bevolking zich gaan verzetten en worden dan weg gezet als extreem rechts.
  Vaak is de onverdraagzaamheid te wijten dat moslims ,joden haten ,christenen zijn varkens , dus wie is er exstreem?.
  Het is onmogelijk met de huidige EU alle mensen van de hele wereld op te vangen en te voorzien van geld en ruimte.
  Zolang de politiek niet luistert zal het probleem verder escaleren,Europa moet terug naar landen met grenzen en weg met het ondemocraties EU want dit brengt ons alle tot een oorlog.
  Ons volk zij NEE in een referendum maar onze stem werd genegeerd alsof we kleine kinderen waren die niet wisten wat goed voor ons was.
  Het volk betaald dit gelag en de politiek en media verteld nog steeds niet de waarheid en dat noemt men democratie!

Reacties niet toegestaan