Ook in Engeland gaan de anti-Europeanen/racisten het heel goed doen

In Frankrijk wordt het Front National de grootste partij, in Nederland wordt de PVV (bijna) de grootste en ook in Engeland scoren de ant-Europeanen en anti-buitenlanders van Ukip zeer goed. Volgens een peiling van de Daily Telegraph gaat Ukip 22 procent van de stemmen behalen. Minder dan Labour (30 %), maar meer dan de regerende Conservatieve Partij van David Cameron, die afstevent op een vernederende derde plaats. Het belangrijkste speerpunt van de Ukip is de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Daarnaast zijn meer directe democratie, het stoppen van massa-immigratie en het verlagen van de belastingen belangrijke punten van UKIP.

Bron(nen):   Sunday Telegraph      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Heel tendentieus om UKIP een anti-buitenlander-partij te noemen. In het bronartikel in Sunday Telegraph wordt UKIP geen anti-buitenlander-partij genoemd. Waarom verzint de redacteur dat erbij?

 2. Raymond de greef

  Wat een tekst Antie EU ,En racisten!!! Dit zegt genoeg over de voor ingenomenheid van de media, en huidige politiek.

  • Karel Kritisch

   Ja deze titel is behoorlijk vooringenomen maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij dat ook bent.

   (in antwoord op Raymond de greef)
 3. Raymond de greef

  Als je tegen de EU bent ,ben je vogelvrij verklaard alles mag gezegd worden door dit stel ondemocratie,s gekozen stel graaiers die er alles voor doen om door te kunnen gaan de hele middenklas groep te onderwerpen als werk slaven die dan moeten denken dat de EU een democratie en geld kunt verdienen.

  • Karel Kritisch

   Heb je enig idee waarover je praat? ‘ondemocratisch gekozen’ klinkt als een in contradictio in terminis (Latijn voor “tegenspraak in termen”). En de rest van je aannames waarop is dat gebaseerd?

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • Raymond de greef

    Beste Karel ik snap het nu jij bent natuurlijk een hoog opgeleide en kan zelfs Latijn schrijven Whow!
    Mijn aannames zijn gebaseerd op de feiten dat bij het EU referendum bijna 70% tegen was en nog steeds is maar door de politiek door ons strot geduwd dat is dus on democraties dus ga lekker door met het demoniseren met tegen standers van de EU ,o ja ik ben natuurlijk een rasist en laag opgeleid.
    Zeg maar een domme PVV,er.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Wauw Raymond dat zijn een boel persoonlijke aanvallen. Die overigens niet relevant zijn qua inhoud. Je krijgt er namelijk niet meer of minder gelijk door, het zegt enkel wat over je zelfbeeld en over het beeld dat je hebt over anderen en meer niet. Maar je geeft het zelf al aan dat je er eigenlijk niet zoveel verstand van hebt maar het valt me wel op dat je wel een zeer rigoureuze mening hebt. Ik heb verder geen zin om aanmatigend te doen en maar ben wel geïnteresseerd in welke feiten jij dan bedoelt. Welk referendum doel je op? Die van de Europese Grondwet? De feiten zijn: Het percentage nee-stemmers was uiteindelijk 61,6% (dat is niet bijna 70% overigens). Door deze uitslag heeft de regering de behandeling van de goedkeuringswet ingetrokken.
     Enige tijd later is het verdrag van Lissabon gekomen.
     Welk nadeel ondervind jij door dit verdrag? En waarom ben je precies tegen de EU?

     (in antwoord op Raymond de greef)
     • Raymond de greef

      Beste Karel, natuurlijk probeer je mij te analiseren ,wat een leuk spelletje is !
      Ik wil je best vertellen wat voor nadelen ik ervaar,veel meer werklozen, meer regels ,veel hogere belasting druk, een regering die niets doet wat de burgers willen, banken en grote bedrijven worden geholpen terwijl de kleine ondernemers kapot worden gemaakt door dit beleid.
      Iets wat ik dagelijks zie en bespreek met ondernemers,er is nog steeds een groep Nederlanders die geen enkel benul hebben wat er speelt .
      Lees dagelijks het “onderbuik gevoel”zo als politiek correct nederland dat noemt eens in reacties van kranten dat zegt genoeg .

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ja want met elkaar voor rotte vis uitmaken schieten we niks mee op. Ik ben vooral benieuwd naar je argumenten. Misschien steek ik er wat van op, wie weet.
      Kijk, ik ben een voorstander van feiten en problemen benoemen maar dat is wat anders dan ‘onderbuik gevoel’. De Europese Unie heeft kosten en baten. Ik denk dat de baten een stuk hoger zijn dan de kosten. De zaken die je noemt zijn reële problemen, ik denk echter dat het te eenvoudig is deze problemen aan de EU te wijten. Je moet je ten eerste afvragen of deze problemen er zonder EU niet waren geweest en of er een echte correlatie is met de EU. Want zijn er door de EU meer werklozen? Hogere belasting? Meer regels? Worden banken geholpen door de EU of door Den Haag? Worden kleine ondernemers kapot gemaakt? Door wie? Ik ben een groot voorstander van nuance. Ik vind het dus heel belangrijk dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar voordelen en nadelen. Propaganda of onderbuik gevoelens, daar heeft ons land niets aan. Ook niets aan graaiers! En ik ben het zeker met je eens dat we veel ellende te wijten hebben aan de banken. Ik denk ook dat ons monetaire systeem op klappen staan (schulden, meer schulden) en dat we ons land kapot bezuinigingen als we niet uitkijken. Er zijn nog steeds grote economische problemen inderdaad.

      (in antwoord op Raymond de greef)
 4. Robin

  Dhr. Dreihaus is zelfs niet meer instaat om een artikel foutloos over te tikken zonder zijn eigen wereldbeeld aan ons op te dringen?

 5. Dead Silence

  De gevestigde orde snapt het nog steeds niet totdat de bom barst.

 6. Martin

  Welingelichte Kringen wordt steeds linkser. Begint meer op Joop.nl te lijken. Als je kijkt naar de propaganda van welingelichte kringen om Wilders te (laten) vermoorden.(de twitter van thijs romer staat er nu al weken) is stuitend. Nu weer de associatie euroscepticisme met racisme. Helaas tijd om afscheid te nemen van WL.

 7. Johan van Vught

  Nederland gaat vrolijk op weg naar de EUSSR. Want 80% stemt niet of op een pro EU partij. Niet stemmen wordt uitgelegd als instemming.
  Hup Eurabie; wij blijven graag voor jullie betalen en we willen graag EUSSR belasting aan Brussel gaan betalen. Onze IBAN nummers zijn al klaargemaakt voor rechtstreekse overschrijvingen naar jullie. Applaus!!!
  P.S. Stem nooit PVV, hoor.

 8. addicoco

  Ik vind het zo jammer dat stukken uit buitenlandse kranten op zo’n knullige manier samengevat worden. De meerwaarde van Welingelichtekringem bestond juist voornamelijk uit “meer weten minder lezen” oid. Maar als de samenvatting de quintessens (ja, komt uit het Latijn) van een artikel mist is hij waardeloos. En dat is helaas steeds vaker het geval op wel.nl. Ook nu weer.
  Ik werk dagelijks met collega’s uit veel Europese landen, maar omdat ik vind dat

  het verder zo wel prima is, ben ik toch geen racist? Dat suggereert de kop van dit item wel. Nou, dan moet ik vrouw en konderen het huis uitgooien want die zijn niet eens in de europese unie geboren. ik word hier zo moe van.

 9. Wim Jansen

  Natuurlijk: als je je gezond verstand gebruikt en de massa-immigratie nu wel eens beteugeld wil zien ben je een racist. En dat noemt zich welingelichte kringen. We laten de kruik te water tot hij barst.

 10. Karl Ruprecht Kroenen

  Ik krijg bij al dat geratel van sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb soms een beetje het “De Groene Amsterdammer” gevoel.

  Als een soort van pre historische Dinosaurus doorgaan met het verkondigen van je puur theoretische en onrealistische dogmatiek,ook al ben je allang door de waarheid ingehaald.
  Alsof alles gewoon maakbaar is en kan worden omgebogen richting de door de”verlichte denkers ” gecreëerde idealen.

  Laten we het eens uit testen door sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb blij te maken door hem als buren een lading gelukszoekers te geven met uitkeringen en toeslagen en zijn werk te gaan uitbesteden aan veel goedkopere Oost-Europeanen.

  Eens kijken of sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb ook maakbaar is en wij hem dan een ander soort politiek dier zullen zien gaan worden.

  Het is nl wel erg gemakkelijk praten als je ver weg van de rauwe werkelijkheid zit en zelf geen enkele last ondervindt van wat jij als beleid voorstaat.

  Mensen als sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb offeren uiteraard wel graag wat anderen en hun middelen op voor hun idealen,maar als zij zelf hun geld moet stoppen waar hun mond is ,dan worden ze wel heel snel stil.
  Compleet ruggengraatloos goedmensvolk zonder enige vorm van zelfreflectie.

 11. Anna

  Uiteraard is iedereen die tegen het dictatoriale , ondemocratische en zakkenvullende EU moloch stemt een racist , populist en xenofoob .

  Alleen de proest ….. hoog opgeleiden zijn voor die bende zakkenvullende niksdoeners , die met plezier 4000 euri , hoe verzin je het , bestemd voor paperclips , telefoon en blocnote in hun overvolle zakken stoppen tel daarbij op een gift van 6000 p/m. (verdienen doen ze het niet ) logisch dat ze voluit brullen dat het licht uitgaat in Nederland dat er gras gaat groeien op de kade van de Rotterdamse haven !

  Uiteindelijk moeten de hypotheken van de 4 huizen/villa’s in Geneve , Parijs , Brussel en Groningen van ene Thijs Berman ( raden van welke partij ) en vele andere hypocrieten en huichelaars ,elke maand betaald worden .

  Noem mij maar een populist , racist of xenofoob ,het zal me een zorg zijn , ik voel me geen Europeaan en ben geen landverkoper maar een patriot .

Reacties niet toegestaan