Nigel Farage (de Engelse Wilders) mogelijk parlementslid

De UKIP, de Engelse PVV, wordt steeds groter (volgens sommige peilingen de grootste partij van het land), maar is nog niet vertegenwoordigd in het parlement. Daar kan binnen enkele weken verandering in komen. In een conservatief bolwerk, Newark , komt een zetel vrij, omdat de zittende conservatief opstapt. Als Farage deelneemt aan de verkiezing voor de vrijgekomen zetel, heeft hij een goede kans te winnen. Dat zou hem in een klap een nationaal podium verschaffen, inclusief het recht mee te doen aan TV-debatten tussen de landelijke partijen. Farage heeft de knoop nog niet doorgehakt, maar de kans is groot dat hij deelneemt. Bij winst zal dat de dynamiek van de Engelse politiek veranderen. Ook voor de Europese verkiezingen kan dat gevolgen hebben. Daar kan de UKIP de grootste worden, zoals in Frankrijk het Front National de grootste kan worden en in Nederland de PVV.

Bron(nen):   Guardian      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Kijk, dit is duiding. Geen geneuzel over “extreem rechts”.

  • Apekool

   Nou, wederom worden PVV, UKIP en FN op een hoop geveegd – dat is nogal kort door de bocht.

   Je kan ook neutraler berichten door te zeggen dat voorman Farage van de anti-EU-bemoeienis partij UKIP mogelijk in het parlement van GB gaat komen.

   (in antwoord op Robin)
 2. Meester Proper

  Goede ontwikkeling. In steeds meer Noord-Europese landen komen de burgers in verzet tegen het dictaat van Brussel. Hopelijk mag ik het nog meemaken dat Nederland weer onafhankelijk wordt en het volksverraad van professor Balkenende weer wordt teruggedraaid.

  • Karel Kritisch

   Overdreven retoriek weer.

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    Hoe wil je het anders noemen als een regeringsleider TEGEN DE UITDRUKKELIJKE VOLKSWIL IN de soevereiniteit, waar onze voorvaderen zo lang en zo hard voor hebben gevochten, verkwanselt? Ik heb daar maar één woord voor: volksverraad. (Overigens vond ik professor Balkenende verder een uitstekend bestuurder maar deze misdaad is wat mij betreft onvergeeflijk).

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • input@nu

     de volkswil is de vloek van deze tijd. Hoe meer deze kan worden beteugeld, hoe beter het is. Democratie is een doorgeschoten illusie, waar we binnen afzienbare tijd wel op terugkomen.

     Begin niet over volkswil of volksverraad, dat is leuk voor het nieuws en opnie maar heet geen bestuurlijke waarde.

     (in antwoord op Meester Proper)
 3. Dead Silence

  De auteur moet zijn huiswerk eens doen en eens af van totale blindheid en afkeer van de PVV (en niet Apple) en alles ermee vergelijken. DE UKIP is geen Britse PVV. Met dit soort uitlatingen wordt Wel.nl een gossipforum.

  • Diederdick

   Je hebt gelijk.
   Nederlandse MSM geven iedereen die niet helemaal pro-Europees is wel heel snel een ultra-rechts stigma. Zonder ook zelf maar even na te denken of research te doen, naar trekje…

   Blijkbaar omdat ze denken dat dat van hen wordt verwacht.

   Nigel Farage distantieert zich juist uitdrukkelijk van de PVV, Front National en al die andere enge clubjes. Geeft oook aan dat samenwerking met hen er niet in zit omdat hun de programma’s te veel afwijken.

   Hij noemt zich liberaal rechts en niet extreem rechts of xenofoob links/rechts.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Karel Kritisch

   De UKIP is meen ik alleen anti EU en niet anti Islam toch? Ik heb die meneer zich op TV zien distantiëren van de PVV. Je hebt helemaal gelijk dus.

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. André Somers

  Lijkt me prima. Ik ben het niet met Farage eens (ik heb meer met LibDem), maar het lijkt me heel gezond als er een podium is voor de opvattingen van de UKIP in de nationale politiek van GB. Het wordt wat mij betreft tijd dat GB eens een keuze gaat maken waar ze staat in Europa en de EU. Doen ze mee, of niet?

 5. Raymond de greef

  De haat tegen de partijen die tegen de EU is erg groot,links,is een ernstige bedreiging voor de democratie! Zover we van een democraties proces kunnen spreken in de EU,Nederland heeft niets te vertellen en daarbij spraken de kandidaten Juncker ,en vriendjes over de PVV waar ook in de EU al een cordon sanitair gelegd is door onze vrienden Samson ,Rutte,D,66 en PVDA.
  Er werd gesproken over een nazi partij, maar ik ben meer bang voor de dictatuur die door vele Nederlanders wordt opgelegd door pro Europa partijen.
  De Euro brengt niet veel goeds en wat goed is geldt niet voor Nederlanders,natuurlijk wel met betalen aan deze rovers bende!
  Waarom in een europa moeten wij met de grootste pensioen pot door werken tot 67 terwijl in Frankrijk je met 60 van je rust kan genieten,enga zo maar door.
  De partijen die de voor de EU stemmen zijn straks verantwoordelijk voor de armste provincie van Europa maar Rutte en Samson,veilingboer Pechtold hebben hun zakken dan al rond om gevuld en lachen zich nog steeds kapot om die stomme burgers die dankzij CDA ( balke ellende),de afgrond zijn ingeduwd terwijl 67% tegen de euro had gestemd.
  Een landje als Nederland heeft straks niets meer te vertellen, en wie gaat ons dan nog helpen?

Reacties niet toegestaan