234 vermiste meisjes vermoedelijk verkocht als bruid

De wereld maakt zich nog steeds niet erg druk om de 234 Nigeriaanse pubermeisjes die uit hun school werden ontvoerd en spoorloos verdwenen. Een oom van een van de meisjes heeft zijn eigen onderzoek gedaan, volgens de Washington Post, en heeft ontdekt dat de Islamitische guerilla-beweging/maffia van Boko Haram vermoedelijk achter de ontvoering zit. Er zou volgens de oom een openbare verkoop zijn geweest van de meisjes onder aanhangers van de beweging. Voor ruim 10 dollar kon je een meisje kopen als bruid/slavin. Een deel van de meisjes zou niet meer in Nigeria zijn, maar meegenomen naar buurlanden. Volgens Amnesty International (waarschuwing: onprettige beelden) heeft Boko Haram al duizenden slachtoffers gemaakt zonder dat duidelijk is of de beweegredenen politiek/religieus of gewoon misdadig zijn.

Bron(nen):   Jezebel      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wat heeft de foto met het onderwerp te maken?

 2. addicoco

  Ook altijd leuk zijn de gerelateerde berichten, in dit geval met name: 1,1 miljoen kijkers voor Sterren springen en Vlakke opening voor AEX.

 3. AT

  Apart dat jullie waarschuwen voor ‘onprettige beelden’ in een rapport van Amnesty maar zelf (zonder bronvermelding overigens) schokkende beelden uit dat rapport plaatsen bij dit artikel.

 4. Edward_II

  Meer dan 200 pubermeisjes zijn ontvoerd, leven nu waarschijnlijk als slavin en worden bijna dagelijks verkracht, maar de reageerders maken zich hier druk om de foto’s. Hoe ongevoelig kan je zijn?!

Reacties niet toegestaan