Dochter Bin Laden: "Mijn vader werd voor onze ogen doodgeschoten"

De Pakistaanse autoriteiten hebben de mensen gevangen genomen die achterbleven nadat de Amerikanen hun werk hadden gedaan - Osama bin Laden uitschakelen - en weer waren vertrokken.  De Pakistaanse troepen vonden in het huis, volgens Al Arabyia, 4 doden mensen en acht levende mensen: 2 vrouwen en zes kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud. Een van de vrouwen was echtgenoot van Bin Laden. Zij is gewond. De andere vrouw is een Jemenitische, mogelijk de lijfarts van de familie.
Een van e dode vrouwen zou zich in de baan van de schoten hebben geworpen om Bin Laden te redden.
Volgens de Pakistani heeft de 12 jarige dochter verklaard dat zij aanwezig was bij de executie van haar vader. Hij werd ongewapend gevangen genomen en toen dood geschoten voor het oog van zijn gezinsleden.
Bin Ladens lijk werd volgens dat verhaal over de grond naar de helikopter gesleept.
Er zou nog een tweede persoon zijn meegevoerd zijn door de Amerikanen. Mogelijk de zoon. En onduidelijk is ook of de man dood of levend was.
"Er is door de mensen uit het kamp geen schot gelost. Alle kogels waren van de Amerikanen."
De overlevenden bevinden zich in een militair kamp in Rawalpindi
Het feit dat er overlevenden zijn, die onvermijdelijk hun waarnemingen gaan delen met de nieuwsgierige wereld, is mogelijk de verklaring voor het feit dat de Amerikaanse regering de aanvankelijke lezing van de dood van Bin Laden - "Hij werd doodgeschoten in het gevecht"- heeft veranderd in een minder onschuldige lezing - "hij werd ongewapend doodgeschoten'.

Bron(nen):   Al Arabiya