PvdA wordt 22 mei 6e partij van het land

De PvdA dreigt bij de Europese verkiezingen van 22 mei opnieuw fors te verliezen. De partij zakt van 3 naar 2 zetels, een laagterecord sinds het begin van het Europees Parlement in 1979. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van D66. De opkomst schat hij tussen de 35 en 40 procent (tegen 36 procent 5 jaar geleden). Opvallend is dat de achterban van de regeringspartijen VVD en PvdA veel minder geneigd is te gaan stemmen dan die van oppositiepartijen CDA, D66 en PVV. Onder de mensen die zeggen zeker te zullen gaan stemmen, komt D66 nipt als grootste partij uit de bus met 15 procent, op de voet gevolgd door CDA, PVV, VVD en SP. De PvdA eindigt als zesde partij. | De PvdA dreigt bij de Europese verkiezingen van 22 mei opnieuw fors te verliezen. De partij zakt van 3 naar 2 zetels, een laagterecord sinds het begin van het Europees Parlement in 1979. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van D66. De opkomst schat hij tussen de 35 en 40 procent (tegen 36 procent 5 jaar geleden). Opvallend is dat de achterban van de regeringspartijen VVD en PvdA veel minder geneigd is te gaan stemmen dan die van oppositiepartijen CDA, D66 en PVV. Onder de mensen die zeggen zeker te zullen gaan stemmen, komt D66 nipt als grootste partij uit de bus met 15 procent, op de voet gevolgd door CDA, PVV, VVD en SP. De PvdA eindigt als zesde partij.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mulder

  De PVDA jaagt de mensen van zich weg door de sterke nadruk op “vermogen” (lees: “spaargeld”). De echte rijken hebben zich allang ongrijpbaar gemaakt en de middengroepen zien op die manier het spook van de armoede op zich afkomen. Wat heeft het nog voor zin om geld opzij te leggen?
  Overigens heeft van de ons omringende EU-landen alleen Frankrijk een vermogensbelasting, en dan alleen nog boven 750.000 euro…..

  • Pietje_Precies

   da’s ook zo’n frisse van die makkers. en alle gutmenschen trappen er weer in: ja, de rijken moeten we aanpakken”. nou dat gaat niet lukken en dan is het heel simpel om van vermogens boven 100.000 naar vermogens boven de 50.000 en dan vermogens boven de 25.000 extra te belasten, of een geweldige staffel te verzinnen die de middenklasse weer driedubbeldwars naait.
   Eerst hebben ze mijn inkomen belast voor 52% en van het netto deel dat ik vermogen opbouw, gaan ze nu ook nog belasting heffen op mijn netto vermogen. als ik dan doodga, volgt er nog erfbelasting…..
   bonter kan het niet worden.
   oftwel mijn geld is gewoon van de Staat( =PvdA)

   (in antwoord op Mulder)
   • marianne martens

    wij hebben ook dit probleem.je raakt geschokt door zoveel grofheid.Als het werkelijk zo slecht zal gaan met de Staat dan heb je nauwelijks iets te vrezen voor nog meer of toch weer wel.

    (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Meester Proper

  Goh, wat toevallig. D’66 koopt een onderzoek bij De Hond en wat blijkt? D’66 is de grootste!

 3. marianne martens

  Het tragische van de PvdA is het enorme verval in waarden om een samenleving als een organisch geheel door het heelal te laten zweven.Te beschermen en in evenwicht te houden, aandacht te geven aan de zwakkeren, onderwijs, gezondheidszorg, wetenschap,sport,éducation permanente etc. De PvdA en het CDA hebben zich met zijn veelal foute adviseurs totaal overgeleverd aan de VVD. Een Partij “ohne Eigenschaften”, “ohne Moral”. Foundation Max van der Stoel ( FMS ) heeft de Europese kieswijzer. Alle Partijen zijn zichtbaar. De VVD en het CDA zijn letterlijk en figuurlijk inhoudsloos, er is niets aardigs of goeds alleen maar slechte zaken, maar goede voor de veelverdieners. Onbegrijpelijk dat er met name op deze Partijen samen met de PVV wordt gestemd. Maar goed, het is democratie, toch!!!

  • Pietje_Precies

   nou ik ben goed klaar met organisch door het heelal te zweven.
   mijn broek zakte overigens af, toen iedereen met die gluiperd van een Samson ging lopen. dat geeft maar weer aan dat de gemiddelde pvda-er een net zo grote plaat voor de kop heeft als de gemiddelde vvd-er (ik) met Rutte.
   Beiden hebben A gezegd en B gedaan en gaan het nu betalen. lullig voor de PvdA is dat er meer keus is op links (D66, SP, GL, PVV) dan op rechts….eh niks…..

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    jammer dat je broek is afgezakt. Wilde juist iets beeldend schrijven omdat ik eigenlijk, zoals veel anderen woedend ben.De Plaat voor ieders kop is evident ook door 10 jaar te stemmen op een Partij,pvda, waar ik eigenlijk geen zin meer in had. Inderdaad velen maar vooral de Regering met zijn belangengroepen heeft alles naar gort geholpen. Meer een bewijs dat Bla, bla, bla, veel gekozen politici ook een plaat voor hun kop hebben door weinig voor de burger te doen behalve hogere belastingen, btw tarief een giller te innen etc. Vraag me of is dit nu een Nihilistische Regering?

    (in antwoord op Pietje_Precies)
 4. Johan van Vught

  Jammer dat ze nog zesde worden.. want de A stond vroeger voor Arbeid. Nu voor Asociaal ( denk aan de salarissen van Wim Kok, Vara Presentators, Peter Regwinkel etc) Of voor Allochtoon. In Amsterdam kopen ze bijna de stemmen van de allochtonen..
  Deze partij verdient het weg om genivelleerd te worden.

  • Dead Silence

   Melkert, Herfkens, Kok, Bos, Vara-iconen, Cohen, Reetwinkel,ach laat ook maar. De integriteit waar men het altijd over heeft is het probleem van de PvdA. Animal Farm is het fundament van de PvdA. De partij is geworden tot maatschappelijk gif.

   (in antwoord op Johan van Vught)
 5. Dead Silence

  Overigens ga ik na altijd gestemd te hebben dat nu niet meer doen. Ik weiger mijn stem te geven aan iets waar ik niks mee heb. Voor mij geen beste van de slechtste meer. En op lokaal niveau hen ik recentelijk meegemaakt dat er bij voorbaat uitsluitsel heeft plaatsgevonden door D-partijen (democratie) als D66, CDA, VVD, lokale D’s en die roodkneuzen van de PvdA en SP. De democratie is kapot.

Reacties niet toegestaan