Het geval Job Cohen

Job Cohen werd ingehaald als de Verlosser van zijn partij, maar na een knullig verlopen formatie loopt hij zielloos rond door Den Haag. Diverse Kamerleden en partij-ideologen bekritiseren zijn 'non-leiderschap' in een artikel in HP/De Tijd. Het lijkt niet langer de vraag 'of', maar eerder 'wanneer' PvdA-leider Job Cohen de pijp aan Maarten geeft. Binnen de partij gonst het van de geruchten. Eén van de partijbonzen zegt: 'Als ik een oproep in de krant moest plaatsen, dan luidde de tekst: partij zonder leider zoekt verhaal.'
Sinds HP/De Tijd de informatie niet meer haalt uit vuilniszakken gaat het snel bergop. het verhaal over Cohen van deze week mag er wezen.
Het rommelt hoorbaar binnen de gelederen van de PvdA. Welke kant moet het op met de partij?, zo vraagt HP de Tijd zich deze week af in het omslagartikel. Politici spreken zich uit, maar allen doen dat anoniem. Niemand wil een paleisrevolutie op z'n geweten hebben of stemming maken.
Hij werd als de Verlosser op het schild getild, maar na een prutserig verlopen formatie loopt hij met zijn ziel onder zijn arm rond in Den Haag.
Een collega-fractievoorzitter: 'Job is gecast voor een andere film, maar die ging niet door. Hij kwam naar Den Haag om premier te worden. In zijn huidige rol moet je een beetje een straatvechter zijn, zeker in deze snelle tijden. Daar is hij veel te beschaafd en te intellectueel voor. Soms heb ik met hem te doen.'

Bron(nen):   HP/De Tijd