Nooit meer kinderen in de cel

Gezinnen met kinderen die in Nederland asiel aanvragen of gedwongen moeten vertrekken, komen niet langer in een cel terecht. Met ingang van volgend jaar worden zij opgevangen in 'woonpaviljoens' op een afgesloten terrein in Zeist. Althans dat kondigt staatssecretaris Teeven vandaag aan. Het zou daarmee voorgoed voorbij zijn met kinderdetentie in cellen. Elk gezin krijgt een eigen ruimte met kookgelegenheid. Er komt een buitenspeelplaats, personeel draagt geen uniform en de omheining wordt met groen verhuld.
De nieuwe opvang moet sterk gaan verschillen van de huidige gevangenisachtige centra. Daarin komen nu gezinnen terecht die via Schiphol in Nederland arriveren, zo'n zeventig per jaar. In afwachting van hun asielaanvraag kunnen zij twee weken worden opgesloten. Ook gezinnen die het land moeten verlaten, kunnen kort voor vertrek in bewaring worden gezet.
Het is een overwinninkje voor de PvdA, die een humaner asielbeleid nastreeft dan Teeven voor ogen staat.
 

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Onder druk van de EU en de Universele Mensenrechten wordt Nederland weer een piepje beschaafd. Teeven heeft het eindelijk begrepen, Handel en Beschaving, gaat helemaal samen. Ze zijn uiteindelijk een onlosmakelijke eenheid.

  • Dead Silence

   Beschaafd over de rug van de eigen bevolking. Neemt niet weg dat kinderen niet op deze manier in een cel mogen belanden.

   (in antwoord op marianne martens)

Reacties niet toegestaan