Tijdperk Dewinter nu echt voorbij?

25 mei was een zwarte dag voor het Vlaams Belang. De partij is bij de landelijke verkiezingen meer dan gehalveerd. Het rommelt al langer bij de rechtse populisten, maar gisteravond zei de voorzitter Gerolf Annemans in het Vlaamse actualiteitenprogramma Terzake ronduit dat hijzelf en Filip Dewinter 'weg moeten uit de voorlijn van de partij.' Dat schrijft De Standaard. Ook kopstuk Bart Laeremans zaagde in een interne mail aan de stoelpoten van DeWinter. ‘Filip Dewinter blijft de partij beschouwen als een soort verlengstuk van zichzelf waarmee hij kan doen wat hij wil. Hij heeft al het opgebouwde werk van het voorbije anderhalf jaar eigenhandig tenietgedaan.' Laeremans stelde ook dat de ‘stuitende’ speech van Filip Dewinter over de ‘verbruining’ van de samenleving intern niet afgesproken was. Dewinter was twintig jaar lang de fractievoorzitter van de partij. De afgelopen twee jaar was hij lid van het partijbestuur en zat hij in het parlement. Hij wordt beschouwd als het boegbeeld van het Vlaams Belang. Voorzitter Annemans spreekt van een 'radicale verjongingsoperatie'. 'De jongeren moeten alle bevoegdheden krijgen om te doen wat zij denken dat nuttig is naar 2019 toe.' In oktober zijn er nieuwe voorzittersverkiezingen. De jongeren kunnen ook de naam van de partij veranderen. Voor de generatie van Filip Dewinter is dan definitief geen plaats meer.

Bron(nen):   De Standaard      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Glorix

  Als Wilders zijn PVV niet aanpast, zal het hem net zo vergaan.

  • Meester Proper

   Zeer onwaarschijnlijk: dan moet er eerst een geloofwaardig alternatief komen voor de PVV en dat is er in Nederland nog niet.

   (in antwoord op Glorix)
   • Glorix

    Nog niet inderdaad.

    (in antwoord op Meester Proper)
   • AT

    Het is geen natuurwet dat er een alternatief moet zijn. Veel Wildersstemmers zijn teleurgesteld in de huidige politiek en als Wilders ze ook steeds meer teleurstelt zullen ze hun rug helemaal naar de politiek het stemrecht keren.

    (in antwoord op Meester Proper)
    • Dead Silence

     Ik ben er zo een, hoewel ik nooit op Wilders heb gestemd. Steembiljetten gaan voortaan rechtstreeks bij het oud papier totdat er weer een degelijke politicus boven komt drijven. Vrees alleen is dat ik dan al 200 jaar dood ben.

     (in antwoord op AT)

Reacties niet toegestaan