Le Pen over een Joodse criticus: “We bouwen de volgende keer wel weer een oven”

Front National-boegbeeld en Europarlementariër Jean-Marie Le Pen heeft opnieuw een antisemitische opmerking gemaakt. Over de Joodse zanger Patrick Bruel zegt Le Pen "we bouwen de volgende keer wel weer een oven". Le Pen deed zijn opmerking in een interview over de kritiek die er is op de overwinning van het FN. Onder meer de zangeres Madonna en oud-tennisser Yannick Noah spraken zich negatief uit over de winst van de partij bij de Europese verkiezingen. Over de joodse zanger Patrick Bruel zei Le Pen lachend "we bouwen de volgende keer wel weer een oven". Onlangs zei dezelfde Le Pen dat de vermeende toevloed van vluchtelingen uit Afrika aan banden kan worden gelegd met een flinke Ebola-uitbraak.    

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Op naar het Strafhof.
  De aanloop is langgewenst. De volgende fase is aangebroken van het vervuilde
  blanke woord.

 2. Robin

  De man is dement. Elke vorm van aandacht voor deze druiloor is teveel.

 3. Raymond de greef

  De media is zelf schuld deze man een podium te geven ,maar links blijft door gaan met dit soort berichtgeving om zo de anti EU partijen als recht exstreem weg te zetten,en wat maakt mij wat uit wat Madonna er van vindt ,al deze rijken wonen niet in de moslim getto,s in de grote steden,en proberen politiek correct te zijn tot dat ze zelf er last van krijgen,net als onze politieke leiders die veilig in hun grachten gordeltje wonen en denken dat ze midden in het leven staan,maar de werkelijkheid is dat ze totaal niet weten wat er speelt.
  Een groot deel van de winst van FN is te danken aan het mislukte knuffel en intergratie beleid van de politiek die alleen maar bezig is met macht en geld te graaien ,burgers uit de hele EU gaan vaker stemmen op partijen die de burger een nationaal gevoel geeft en opkomt voor deze groep die alleen maar goed is als melkkoe nog meer EU regels in hun mik te duwen.
  Media vertel eens de waarheid!,want al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel!!!

  • marianne martens

   uw waarheid is van een absolute domheid, spoel uw mond en begin opnieuw.

   (in antwoord op Raymond de greef)
  • Lio

   Je wil zo te lezen de waarheid horen. De waarheid is dat jij een leeghoofd bent met een veel te grote mond en met te kleine hersenen. Jij, een ‘in moslim-getto’ wonende loser die zijn eigen moedertaal niet eens foutloos kan opschrijven maar wel een veel te grote mond heeft naar alles en iedereen; waarschijnlijk een typisch voorbeeld van een schooluitvaller! Kijk hieronder maar hoeveel fouten je hebt, in een paar zinnen dat je met moeite uit het lege hoofd van je probeert uit te persen. Niemand is schuldig aan het feit dat jij een armoezaaier geworden bent, ook niet de rijken in dit land. Had jij maar beter je best gedaan in het leven dan was je nu niet zo gefrustreerd geweest.

   De media is zelf (zelf
   zijn er) schuld (schuldig
   aan) deze man een podium te geven ,maar links blijft door gaan (doorgaan)
   met dit soort berichtgeving om zo de anti EU partijen (anti-EU-partijen) als recht exstreem (extreem
   rechts) weg te zetten, en wat maakt (het) mij wat uit wat Madonna er van vindt, (;) al deze rijken wonen niet in de
   moslim(-)getto,s (‘s) in de grote steden,en proberen
   politiek correct te zijn tot dat ze zelf er last van krijgen,net als onze
   politieke leiders die veilig in hun grachten gordeltje (grachtengordeltje) wonen en denken
   dat ze midden in het leven staan (midden in de maatschappij) , maar de
   werkelijkheid is dat ze totaal niet weten wat er speelt.

   Een groot deel van
   de winst van FN is te danken aan het mislukte knuffel en intergratie beleid knuffel- en integratiebeleid van de
   politiek die alleen maar bezig is met (de) macht en geld te (het) graaien, burgers uit de hele EU gaan vaker
   stemmen op partijen die de burger een nationaal gevoel geeft (geven) en opkomt voor deze groep (opkomen) die alleen
   maar goed is als melkkoe (en om) nog meer EU regels in hun mik te duwen.

   Media vertel (vertellen) (niet) eens waarheid!,want al is de
   leugen nog zo snel de waarheid achterhaald (achterhaalt) hem wel!!!

   (in antwoord op Raymond de greef)
   • Diederdick

    Hoewel ik het met je eens ben vind ik het een zwaktebod wanneer je probeert, door het taalgebruik van een reageerder te ontleden, een punt te maken. Reageer liever inhoudelijk dan stel je je ook minder kwetsbaar op.

    Maar wel een leuk spelletje verder….
    Je wil (wilt) zo te lezen de waarheid horen. De waarheid is dat jij een leeghoofd bent met een veel te grote mond en met te kleine hersenen. Jij (bent) een ‘in moslim-getto’ wonende loser die zijn eigen moedertaal niet eens foutloos kan opschrijven (schrijven) maar wel een veel te grote mond heeft naar alles en iedereen; waarschijnlijk een typisch voorbeeld van een schooluitvaller! Kijk hieronder maar hoeveel fouten je hebt(,)/(gemaakt) in een (die) paar zinnen dat (die) je met moeite uit het lege hoofd van je (jou) probeert (uit) te persen. Niemand is schuldig aan het feit dat jij een armoezaaier (armoedzaaier) geworden bent, ook niet de rijken in dit land. Had jij maar beter je best gedaan in het leven dan was je nu niet zo gefrustreerd geweest.

    (in antwoord op Lio)
   • harrr

    If you can’t beat them by reason, beat them by syntaxis ? of zo?

    (in antwoord op Lio)
  • marianne martens

   je hebt je eigen naam ingetuned. een vergissing zeker.

   (in antwoord op Raymond de greef)
  • bebeben

   “Media, vertel eens de waarheid.” Tjongejonge. Ik snap niet dat dit gejeremieer anno 2014 nog steeds is te lezen. De media berichten over alles wat de consument graag leest, ook linkse of rechtse lulkoek. Als het maar verkoopt. Wie klaagt dat er geen nieuws in zijn politieke kleur te vinden is, zoekt gewoon niet goed. En wie klaagt dat er nieuws is te vinden dat niet in zijn straatje past, zou eens moeten opzoeken wat persvrijheid is.

   En wat de waarheid betreft: als alleen dat wat je graag hoort of ziet als waarheid mag gelden, dan zul je inderdaad vooral leugens tegenkomen. Meer dan eens draait het ook niet eens om waarheden, maar om visies. Het is dan zinvoller de discussie aan te gaan dan alleen maar ‘leugens, leugens’ te roepen. Verkleint ook de kans dat je voornamelijk genegeerd wordt.

   (in antwoord op Raymond de greef)
 4. Raymond de greef

  Beste Lio,
  Mijn Nederlands is niet perfect maar jouw vooroordelen die zijn pas stom en op de persoon spelen getuigd ook niet van intelligentie,ik denk dat ik je gevoelige snaar heb geraakt!
  En als je denkt dat je mij als een schoolmeester in de hoek kunt zetten heb je het weer mis!
  Misschien ben jij wel een taal wonder met een uitkering? Ik heb volgens jouw een te grote mond zeker voor jouw omdat mijn stuk niet in jouw linkse allochtone knuffel straatje past !
  Wat is het volgende Lio als je geen gelijk krijgt dat je agressief wordt?
  Ben je mischien een gekrenkte medelander die zo zijn gelijk wil halen.
  Als ik mijn mening geef heeft het niets te maken met frustratie ,ik constateer alleen maar hoe de media bang is wat te schrijven over de problemen met niet aangepaste allochtonen,maar wel volop schrijven over extreem rechts waar voor jouw gemoedsrust ik niets mee heb
  Ps ik heb nog nooit een dag van een uitkering genoten ,en verdien mischien wel meer dan jij met je grote mond.
  Ik wens je toch een hele fijne avond Lio

 5. Bonusje

  Jean-Marie Le Pen lijkt niet enkel erg op rokkefeller maar ook op de van vollenhovens voor al die pieter.

  https://www.google.nl/search?q=jean-marie+le+pen&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=o6-UU4ypL4n8ywOUvIHQAQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1008&bih=1116

 6. zo maar iemand

  (gericht aan Raymaond de Greef)
  ”We bouwen de volgende keer wel weer een oven”. Dat is de uitspraak die je bagatelliseert door te zeggen dat links ergens weer eens de schuld van is. Dit is een verachtelijke uitspraak, vind je niet? En daar gaat het artikel over.

  Los daarvan is het taalkundig stam+t; ik loop, jij loopt. Niet jij loopd. Simpel genoeg, groep 5-niveau, daar hoef je geen taalwonder (met/zonder uitkering) voor te zijn.

  En dat het naar wonen is in een getto, daar weten joden alles van. En moslims ook en Nederlanders ook.

 7. moerstaal

  Anti-semitisch? Welke semieten? Waar? Palestijnen wellicht? Of toch die blondjes met Duitse achternamen? Ja hoor, natuurlijk zijn die na 2.000 jaar nog semitisch…
  Mensen, zoek eens op Godwin’s Law…
  Bedenk ook dat zionisten slimme tactieken hebben om de critici de mond te snoeren.
  Afijn, tijd voor wat zelfonderzoek…

  Jongeluy

 8. Bert Schimmel

  Waar is de tijd gebleven, toen er hier nog fatsoenlijke reacties werden geplaatst, onderbouwd met feiten en met respect voor elkaars mening?

Reacties niet toegestaan