Pamela Geller, de vriendin van Geert, had het bloedbad heel misschien kunnen voorkomen

Meteen na de massamoord door haar geestverwant Anders Breivik paste Pamela Geller, de Geert Wilders van de VS ('No Mosque here'), als de donder haar veelgelezen website AtlasShrugs aan. Niet uit meeleven of zo, maar omdat zij in 2007 vol trots had bericht over een contact dat ze had met een Noor, die bezig was wapens te vergaren om iets terug te doen tegen de islam en tegen de mensen die de islam vrij spel gaven. Hoe die Noor heet weten we niet, maar zijn gedachtegoed valt samen met dat van Breivik.

Gellers bericht begon aldus:

Ik laat een email volgen die ik ontving van een fan van Atlas in Noorwegen. Verpletterend in zijn feitelijkheid.

"De situatie hier in Noorwegen wordt steeds erger. Jaarlijks zijn er 29.000 immigranten, maar in 2007 komen er 35.000 uit Somalië, Iran, Irak en Afghanistan. Oslo bestaat al voor 50 PROCENT uit moslims, en al die nieuwkomers gaan daar naar toe als ze Noorwegen binnen zijn. Iedere moslimvrouw krijgt 1,2 kind per jaar, dus spoedig zullen 300000 van de 480.000 inwoners van Oslo moslim zijn.
Er zijn bevelen uit Libië en Iran dat Oslo op zijn laatst in 2010 Medina moet heten. Ik denk dat dat een pr-stunt is, maar dat is wat ze willen.
De horden die schreeuwen bij de muren van Jeruzalem zeggen enthousiast dat volgend jaar Israël zal zijn vernietigd.
Israël zal dat niet laten gebeuren en zal een grote aanval uitvoeren deze zomer tegen alle vijanden in het Midden-Oosten. Dat zal de moslims in paniek brengen en ze zullen ons aanvallen.
Wij zijn daarom wapens aan het verzamelen en munitie en die slaan we op. Want het zal spoedig zover zijn."

De laatste zin was na de aanslagen ineens van het internet verdwenen.
Geller erkent dat inmiddels ook. Zij ontkent dat dat was omdat het - in het licht van de geschiedenis - een verontrustend zinnetje was.

Kennelijk stond Geller - in ieder geval in 2007 - met Breivik (of iemand die net zo schrijft) in emailcontact. Kennelijk nam ze diens opvattingen zo serieus dat zij ze instemmend citeerde. Jammer dat zij slechst de zin over de bewapening die hij aanschafte niet serieus nam. Of dat niet erg vond.
En overigens: als je eerder zo blij was met de Noor, kun je dan nu zeggen dat je er niets mee te maken hebt?

PS Atlas Shrugs is een interessante site voor wie wil kijken in de hoofden van Geller (of Bosma). Een interessante mengeling van research, analyse en krankzinnigheid.  

 

Bron(nen):   War in Context  Atlasshrugs