Theo Hiddema denkt dat Thierry psychisch last heeft van zijn vader

Politiek
dinsdag, 08 maart 2022 om 7:00
anp 433400403
Theo Hiddema, de FvD-senator die het oneens is met veel van de FvD-standpunten, snapt nog steeds niet waarom de leider van zijn partij heult met Rusland en vooral met Poetin.
"Wat toch die pathologische dweepzucht binnen FvD is met de sterke man?”, vraagt ​​Hiddema zich af. "Iets met Freud misschien, mislukte identificatie met een afwezige vaderfiguur? Wie weet. Knap ook, al die historische geopolitieke schrijftafelgeleerdheid die Poetin moet aangeven. Makke is wel dat in al deze beschouwingen het lot van de nu levende Oekraïner onbenoemd blijft.”
Volgens Hiddema weten de Oekraïners 'maar al te goed wat hen te wachten staat als het Russische broedervolk hen komt bevrijden', schrijft hij. "Dankzij Stalin waren er miljoenen doden door uithongering en deportaties. Na de Tweede Wereldoorlog zijn andere broedervolkeren ook bevrijd door de Poetins van weleer, in hun landen kwamen vazallen aan de macht, hun gevangenissen werden martelkamers, hun rechtspraak een schertsvertoning. En nu moeten wij Poetin begrijpen als hij terug wil naar dit Sovjet-dwangsysteem?”
Hiddema stelt dat het 'duidelijk is dat het volk een democratisch bestuur wil en niet om Russische hulp heeft gevraagd'. "Hulp die dan geboden moet worden door een dwangmatige leugenaar die zijn eigen volk muilkorft en politieke vergiftigt. Met een democratisch ingericht FvD-hart ontkom je toch niet aan de verzuchting 'Poetin is een proleet'!”
Volgens Baudet is Poetin juist een held en heeft 'het Westen' de schuld van de oorlog.
Bron(nen): Telegraaf