Die Welt: de extreemrechtse fractie van Le Pen/Wilders komt er wel

De Nederlandse media gaan er vanuit dat het Geert Wilders en zijn bondgenoten niet gaat lukken om zeven ultrarechtse partijen in het Europees parlement te verzamelen om daarmee een eigen fractie te kunnen vormen. Een eigen fractie levert meer macht en meer geld op, maar daarvoor moet je minstens 25 parlementsleden hebben, afkomstig uit ministens 7 landen. Als het lukt is de buit aanzienlijk: het levert de anti-Europese partijen minstens 4,5 miljoen Europees geld op. Volgens Die Welt zijn er zeven partijen die bereid zijn zich bij het blok Le Pen/Wilders aan te sluiten. Naast het Front Nationaal en de PVV zijn dat de Oostenrijkse FPO, het Belgische Vlaams Belang, het Poolse Nieuw Rechts, de Partij voor Orde en Gezag uit Litouwen en de Lega Nord uit Italie. Precies zeven en samen goed voor 49 zetels. Fractievoorzitter wordt volgens Die Welt Marine le Pen

Bron(nen):   Die Welt      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Mooi, hopelijk kunnen de nationalistische partijen de EU van binnen uit afbreken en de Europese burgers bevrijden van de dictatuur van Brussel.

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  PVV Extreem rechts?

  Dat is wel erg kort door de bocht hoor.

 3. appie b. broek

  En nu eens kijken hoe onze ‘kwaliteitspers’ dit bericht gaat brengen. Ze hebben toch zo hun best gedaan om deze coalitievorming te verhinderen!

 4. CNhenk

  Wat een waardeloze berichtigeving. Journalisieke kul. Als het deze coalitie dan lukt om de zinloze EU uitgaven met enkele %%% te verminderen is de 4.5 m een korreltje zout. Ik hoop dat het ze lukt. Beter voor de burger. HH journalisten, De burger is niet dom.

Reacties niet toegestaan